Aandachtspunten bij een draadloze beveiligingcamera

wifi beveiligingscamera met opnamekaartAandachtspunten bij een draadloze beveiligingscamera

Draadloze beveiligingscamera’s zijn op het eerste gezicht ideaal, u hoeft niet een draad te trekken die soms best ingewikkeld kan zijn. Een situatie is bijvoorbeeld wanneer u op een hok in uw tuin een camera wilt schroeven omdat vanaf daar de beste beeldhoek is voor een beveiligingscamera. U wilt de camera er hangen, er is stroom aanwezig want een lamp hing er toch al maar u ziet het niet zitten om de bestrating overhoop te trekken voor een draad. Op zich een prima idee.

Voorwaarden voor een draadloze beveiligingscamera

Er zijn minimum omstandigheden voor een draadloze beveiligingscamera. Ze moeten allereerst een duidelijk wifi signaal hebben. En, het moet gezegd, ook een draadloze beveiligingscamera, blijft altijd een bekabelde beveiligingscamera want er moet toch ook stroom naartoe. Het wifi signaal moet groot genoeg zijn voor de datastroom. Theoretisch komt een wifi signaal van een draadloze beveiligingscamera 100 meter ver. U weet vanuit uw eigen praktijk dat dat in de praktijk nooit haalbaar is, dus voor een beveiligingscamera met een Full HD datastroom dus ook niet. Meestal is het ook zo dat uw modem niet de enige in de buurt is. Van belang is dus ook de afstand van de modems van de buren ten opzichte van uw camera. Andere modems kunnen het signaal verstoren. Naast de andere modems kan u uw signaal ook niet oneindig vol zetten met draadloze beveiligingscamera’s.

Dan maar geen draadloze beveiligingscamera’s?

Nee hoor, ze kunnen prima zijn maar u moet van te voren heel goed de situatie inschatten. Bij een huis tuin en keuken netwerk kunt u prima twee of drie draadloze Full HD modems aan. U kunt bijvoorbeeld met uw telefoon rond uw huis of pand lopen en kijken hoe sterk op bepaalde plaatsen uw wifi signaal is ten opzichte van andere modems. Als het netwerk hier en daar tekort schiet kunt u bijvoorbeeld een wifi versterker aanschaffen. Een wifi versterker kunt u halen bij elektronica zaken voor enkele tientjes.

Maar wat als ik geen draad kan trekken en geen wifi signaal heb?

Dan is deze draadloze beveiligingscamera ook prima bruikbaar maar dan maken we gebruik van een truc! Dan laten we de data over het stroomnetwerk. Bij de modem komt een adapter in het stopcontact met daarop een utp verbinding naar de router. Op die manier kunt u verbinding met het netwerk krijgen overal waar u een stopcontact heeft. Dus, op de plek waar u zonder signaal zit waar wel stroom is steekt u een adapter in het stopcontact en maakt u met de utp gewoon verbinding met de beveiligingscamera.

Andere artikelen:

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.