Netwerkproblemen met IP beveiligingscamera’s

Netwerkproblemen met IP beveiligingscamera’s

U beveiligingscamera volgen over internet is uiteraard ideaal. Als u IP beveiligingscamera’s heeft kunt u beelden van de inbraak bij de politie hebben terwijl de inbraak nog gaande is, en dit kan zelfs vanaf uw vakantie adres.

Echter, als u beelden van uw beveiligingscamera via uw mobiel of anderszins over internet wilt volgen moet het systeem koppelen met internet. Deze koppeling kan alleen tot stand gebracht worden via de router/ modem ter plaatse. Helaas gaat het hier vaak mis.

Om op internet te functioneren moet uw apparaat een adres hebben op internet, uitgedrukt met een nummer. Dit heet het IP adres. Uw beveiligingscamera’s hebben allemaal individueel een IP adres net als uw recorder. Doorgaans is het helaas zo dat uw router/ modem slechts een beperkte hoeveelheid IP adressen naar buiten laat. Waar het dus om gaat is dat de IP adressen van uw recorder en beveiligingscamera’s overeen komen met de IP adressen die uw router/ modem doorlaat. Dit probleem komt veelvuldig voor, zomaar in de helft van de gevallen.

Als u handig bent met computerapparatuur en u het geluk heeft dat het met uw modem mogelijk is IP adressen toe te voegen is dit niet erg moeilijk. Wanneer de router/modem niet aangepast kan worden zullen de IP adressen In de praktijk is dit voor de leek zomaar twee weken werk zelfs met begeleiding.

De instelling van de leverancier van beveiligingscamera’s is hierbij van groot belang. Deze moet bereid zijn u de nodige uren te ondersteunen. Een goede leverancier stelt beveiligingscamera systemen op maat voor u samen. Wij doen dat altijd, niet alleen heeft u dan geen problemen maar alles is dan plug en play en hoeft u niets meer in te stellen. U krijgt foto’s van de test, de ingepakte bestelling en de speciaal voor u aangemaakte codes vooraf. Zo heeft u wel de voordelen van IP beveiligingscamera’s maar niet het nare gedoe wat er vooraf mee gepaard gaat.

Vragen? dirk@camplete.nl

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.