Bewakingscamera kopen

Beveiligingscamera kopen?

Uw wilt een bewakingscamera kopen maar waar moet u dan op letten? In feite heeft u bij een beveiligingscamera kopen te maken met verschillende onderwerpen;

  1. Kwaliteit,
  2. Resolutie een beeldkwaliteit
  3. Gebruiksgemak

“Kwaliteit bij het kopen van een bewakingscamera, waarom is dat belangrijk?”

bewakingscamera met perfect kleuren nachtzichtBewakingscamera’s en de bijbehorende apparatuur draaien 24-7 dat betekent dat er hogere eisen gesteld moeten worden aan dergelijk materiaal dan normale digitale apparaten. Wat krijgt het meest met beveiligingscamera apparatuur te verduren? De harde schijf, de voedingen de koeling. Als een harde schijf jaren achtereen draait zullen daar zwaardere lagers in moeten, daarvoor zijn speciale harde schijven. Vraagt u bij uw leverancier of de geleverde apparatuur ook extra met kwaliteit harde schijven zijn. De voedingen moeten in ampère extra capaciteit hebben liefst minimaal 50%, hoe meer hoe beter. De koeling zal ook beter moeten dan normaal omdat apparatuur altijd maar draait. Een en ander is natuurlijk een betoog voor een aparte server of speciale beveiligingscamera recorder. Dat is materiaal die dat allemaal aan kan.

 

“Als ik een bewakingscamera wil kopen, wat voor resolutie heb ik dan nodig?”

Gekscherend zeggen we in ons bedrijf altijd dat u geen enkele resolutie nodig heeft, maar wanneer er wat gebeurt komt u elke resolutie tekort. Meestal wanneer er wat gebeurt gaat het om de details. Stel, uw auto staat voor uw huis geparkeerd gefilmd door uw beveiligingscamera, er rijdt een auto tegen de uwe aan. Met digitale camera’s kunt u de kleur van de auto herkennen en de vorm, met een HD bewakingscamera kunt u wellicht het merk herkennen en de kleur van de kleren. Met Full HD kunt u hopelijk iets van de gezichten herkennen of het kenteken. Met HD en een varifocus lens kunt u verreweg de meeste kans maken essentiele details te herkennen.

Beeldkwaliteit heeft u op zich ook niks aan maar er zijn vaak omstandigheden, schemerlicht, tegenlicht mist hetgeen hogere eisen aan de chip van de bewakingscamera stelt. Het loont wel dat dit minimaal een A-merk is. De meest bekende in de wereld van de bewakingscamera’s is de Sony CMOS low illumination IMX 222 chip. Als u die heeft heeft u een kwaliteit die te vergelijken is met Iphone 6. De camera van die telefoon kan in moeilijke omstandigheden nog steeds goed herkenbare beelden maken. Voor beveiligingscamera’s tellen sfeerbeelden niet maar wel de herkenbaarheid van de details.

 

“Wanneer ik een beveiligingscamera ga kopen, hoe krijg ik dan het meeste gebruiksgemak?”

De meeste mensen die bewakingscamera’s gaan kopen hebben bewakingscamera’s niet als hobby of liefhebberij. Het moet het doen, het moet het blijven doen en vooral gemakkelijk in het gebruik zijn. Over het algemeen zijn vrijwel alle apparaten gericht op consumenten voor beveiligingscamera’s redelijk simpel te begrijpen. Echter, tegenwoordig wil men deze apparatuur kunnen volgen en bedienen met de mobiel. Dat is logisch natuurlijk want de telefoon neemt een steeds centralere rol in in ons leven. Hoewel de wenselijkheid over deze ontwikkeling in de samenleving nog wel eens discussie oproept is iedereen het er redelijk over eens dat wanneer men beveiligingscamera’s heeft hangen men deze het liefst wil kunnen volgen en bedienen via de telefoon.
Daarvoor zijn verschillende systemen maar de apparatuur die hier van nature voor ontworpen is is IP apparatuur, dus zogenaamde IP bewakingscamera systemen. Deze hebben als meest kenmerkende eigenschappen dat ze heel goede beeldkwaliteit opnamen kunnen maken.

IP staat voor internet protocol en is digitaal. Het mooie van IP bewakingscamera apparatuur is dat ze uitwisselbaar en bedienbaar zijn op vrijwel alle digitale apparatuur zoals telefoons, PC’s en tablets. Het gaat bovendien ook snel, theoretisch kunt u beelden via de whatsapp verstuurd hebben wanneer de boef nog bezig is. Bij camera’s worden fotorolletjes zelden gebruikt maar helaas kopen onwetende mensen nog wel eens analoge apparatuur, wat qua uitwisselbaarheid en beeldkwaliteit ernstig tekortschiet.

Zie ook onze uitgebreide vlog hierover

Andere artikelen:

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.