Beveiligingscamera op wifi, waar moet u op letten?

Beveiligingscamera op wifi, waar moet u op letten?

Heeft u geen zin om bekabeling te trekken of is het lastig om in uw situatie een kabel te trekken voor uw beveiligingscamera? Dan is een wifi bewakingscamera wellicht een uitkomst maar wat komt er dan bij kijken?

Hoe een beveiligingscamera op wifi aansluiten? Dat is vrij simpel, u sluit u camera aan binnen het bereik van de wifi zender vanwifi beveiligingscamera met opnamekaart uw netwerk. Daar meld u, doorgaans met uw pc of laptop de bewakingscamera aan op uw wifi. Dat doet u als volgt, u sluit uw wifi camera via een utp kabel gekoppeld aan uw modem/ router. U toetst het IP adres van de camera in de adresregel van uw browser en komt in de interface van de camera. Daar laat u de camera naar een netwerk zoeken, u voert de benodigde codes in en hij is aangesloten.

 

Hoe kunt u uw IP beveiligingscamera volgen? Als uw camera is aangemeld op uw netwerk kunt u die volgen via uw smartphone, computer of tablet. Een bewakingscamera volgen op een smartphone of met een tablet gaat d.m.v. een app. Met uw computer kunt u een IP camera volgen door het IP adres in de zoekregel van uw browser in te toetsen kunt u deze volgen in uw LAN locale netwerk.

Is een IP camera op wifi stabiel? Ja dat is de vraag inderdaad. U moet begrijpen dat u voldoende verbinding moet hebben om alle data van het beeld over te dragen. Als het signaal stoort of te zwak is kan het beeld gaan knipperen tot in de mate dat er helemaal geen beeld is.

Wat te doen als het wifi signaal zwak is voor een wifi camera? De korte termijn oplossing is dat de camera minder data genereert. Dat kan door de baudrate terug te schroeven, de resolutie te verlagen of de FPS (frames per seconde).

De lange termijn oplossing is een wifi versterker of een extra acces point te installeren. De eerste geeft het geheel een sterker signaal. Een acces point geeft een extra zender op een andere locatie. Deze zender moet met een utp kabel gekoppeld worden aan een lan poort van uw router. Het is aan te bevelen niet meer dan 2 bewakingscamera’s per acces point te koppelen. Eventueel kunt u met een stukje metaal achter de antenne het signaal ook richten op de camera. Naast access points kun je ook gebruik maken van een mesh. Dan heb je meerdere wifi punten door je gebouw. Let op dat het systeem in access point mode staat en niet in router mode. In het laatste geval heb je dan netwerk problemen.

beveiligingscamera's op een mesh

Wat te doen als het wifi signaal voor uw beveiligingscamera verstoord wordt? In de geval kunt u het beste zorgen dat u de frequentie verwisselt van uw wifi signaal. In de handleiding van uw router staat hoe dat moet.

Wat te doen als het voorgaande onvoldoende resultaat op levert? U kunt overwegen om powerline adapter te gebruiken. Een powerline adapter zorgt er voor dat het internet signaal via het elektriciteitsnetwerk verloopt. U stopt bij uw router een powerline adapter in het stopcontact en koppelt die met een utp kabel. Nu loopt het netwerk ook over uw elektriciteitsnetwerk. Wanneer u nu ergens een andere powerline adapter aan koppelt kunt u daar ook dus ook aan uw netwerk koppelen.  

Hoe sluit je beveiligingscamera's aan met een verbinding via het stopcontact?Hoeveel mbs is een IP beveiligingscamera? Bij Full HD 1080p moet u rekening met ongeveer 250 mbs. Dat kunt u verlagen door de baudrate, de frames per seconde of de resolutie terug te schroeven. Als u bijvoorbeeld 2 bewakingscamera’s op 1080p wilt aansluiten met een powerline adapter kunt u een set kopen van 2 x 250 mbs = 500 mbs.

Wat moet ik doen als ik een wifi beveiligingscamera wil aanschaffen? Het is een goed idee om vooraf te overwegen of op de plek waar u de camera wilt plaatsen een goed sterk wifi signaal hebt. Dit kunt u controleren met het wifi bereik van uw smartphone of tablet. Mocht u in een dichtbevolkte omgeving zijn zoals in een bedrijfsverzamelgebouw of een appartementencomplex met veel routers moet u rekening houden dat andere routers het signaal van de uw kunnen verstoren.

Wilt u een goede bewakingscamera op wifi? Kijkt u eens https://www.247bewakingscamera.nl/bewakingscamera-los/draadloze-bewakingscamera

Andere artikelen:

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.