Het enorme belang van een goede sensor voor beveiligingscamera’s

Het enorme belang van de sensor voor een bewakingscamera

De lichtsensor is het hart en de ziel van de camera en het meest essentiële onderdeel in een camera om op te letten. Om beeldformaat, resolutie, prestaties bij weinig licht, scherptediepte, dynamisch bereik, lenzen, en zelfs fysieke afmetingen van de camera te bepalen is de sensor essentieel. Het brede publiek concentreert zich met name op resolutie bij camera’s en dat is ook zeer belangrijk, het bepaalt bij beveiligingscamera’s in hoeverre ingezoomd kan worden.

Bij bewakingscamera’s is de essentie dat men details kan waarnemen. U wilt een gezicht kunnen herkennen, weten of de inbreker dezelfde Nikes aan heeft als de krantenjongen, het kenteken van de auto en vul de rest maar in. U zult begrijpen dat de inbreker zijn best doet om niet op de camera te komen dus geven de kleine details vaak de doorslag. De inbreker komt natuurlijk niet altijd op een zonnige middag en veelal in lastige lichtomstandigheden. Dat is wanneer u een goede sensor nodig heeft. 

U snapt wat we bedoelen wanneer u met een dure en moderne smartphone in de avond in de woonkamer door de camera kijkt. Niet alleen is het plaatje veel mooier dan in een goedkope camera maar u kunt ook ook alle details perfect zien. 

Kentekens in beeld met beveiligingscamera

Bovenstaande afbeelding met een hoog dynamisch bereik.

Als u een hele dure smartphone heeft is deze waarschijnlijk uitgerust met een Sony sensor. Sony is simpelweg de specialist en marktleider op het gebied van beeldkwaliteit. Ze hebben een know how waar ze letterlijk miljarden in stoppen om op peil te houden.

Voor onze bewakingscamera’s hebben we gekozen om gebruik te maken van Sony chip technologie. In tegenstelling tot fotocamera’s zijn film camera’s beperkt tot maximaal Full HD omdat de gangbare hardware niet een hogere resolutie ondersteunt. Hierdoor is het nut van een goede chip des te groter.

Wij maken gebruik van Low Illumination CMOS chips met een hoog dynamisch bereik en de laatste generatie ruisonderdrukking. Het is principieel dezelfde technologie die in de dure smartphones zitten. Hierdoor ontstaat er onder bijna alle omstandigheden detail en is er nagenoeg geen ruis tot in de geringste details zichtbaar. Als er echt geen licht meer over blijft gaat het beeld over naar infrarood. En ook daar zullen de geringste details in beeld gebracht worden. 

In principe is er haast geen betere beeldkwaliteit te koop met camerabewaking als doel. Wij beweren dat we qua detailherkenning ons kunnen meten met de duurste camera’s op de markt.

Naast deze beeldtechnologie zijn verscheidene van onze camera’s ook nog uitgerust met een verstelbare lens en verstelbare focus. Hierdoor kunt u alle pixels en details concentreren op datgene wat voor u van belang is. Bijvoorbeeld de kassalade, uw auto op de oprit, het terras en niet het bloemenperk er achter en ga zo maar door. Bij Full HD is dit beeld onwerkelijk scherp als u het niet gewend bent. U kunt detail zien in de voegen van het huis van de overburen als u wilt. Uiteraard geweldig als u werkelijk alles wilt zien van degenen die ongewenst uw terrein betreden.

Gerelateerde artikelen
Camerasystemen draadloos aansluiten
Wanneer goed beeld met Full HD
Systeemvereisten IP camera´s
Het belang van voedingen voor bewakingscamera´s
Het belang van een sensor voor bewakingscamera´s

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.