Problemen met goedkope Hikvision beveiligingscamera

Problemen met updates met Hikvision beveiligingscamera’s.

Tegenwoordig zijn er hele goedkope merk bewakingscamera’s op de markt (onder € 200,- per stuk of soms zelfs een set voor bijna dat bedrag). Is dat een veilige aankoop of zit er een adder onder het gras? 

Het antwoord ligt een beetje complex, dit zijn beveiligingscamera’s uit het ongeautoriseerde circuit. Er zijn zowel imitatie Hikvision camera’s in omloop als grijs geïmporteerde camera’s. Het is volstrekt niet te zeggen of imitatie Hikvision goed functioneert en hoe u dat kunt herkennen weten we ook niet.

Grijs geïmporteerd wil zeggen dat het wel origineel Hikvision is en dat het een technisch goed product is maar de software zit een regio specificatie op. Het kan dus zijn dat er problemen ontstaan bij updates. Hikvision zegt er het volgende zelf over:

“Please be aware that Hikvision products are region-specific and regionally supported. If you have purchased your Hikvision products from an online source or unauthorized distributor, they may not be compatible with the region’s firmware and are considered to be “gray market” product. If your camera has “CH” in the serial number, you are most likely using a ‘gray market’ product. Updating the firmware from this site can lead to several complications in those cameras, up to and including camera failure. Restoring a “gray market” product to its original condition is a factory process and will result in a Chinese interface. As Hikvision warranty is void in this case, you must rely on the dealer for any service, support, and warranty of the “gray market” product. If you have any questions or concerns about the official status of your Hikvision distributor, please contact Hikvision”

Oftewel u krijgt geen support of garantie van Hikvision als er wat gebeurt.

Door de prijsdruk is het lastig originele Nederlandse geautoriseerde merkcamera’s te verkopen. De meeste merk camera’s zijn Chinees of imitatie, let dus op als goedkope aanbiedingen ziet. 

In de onderstaande vlog wordt alles uitgelegd

Gerelateerde artikelen:
Beveiligingscamera draadloos aansluiten 
Wanneer een goed beeld met Full HD
Nachtzicht met een bewakingscamera
Het belang van voedingen voor camerasystemen
Het belang van een sensor voor bewakingscamera’s
Alles over bestuurbare camera’s

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.