Vanachter het raam filmen met een beveiligingscamera

Niet iedereen mag (of wil) buiten bewakingscamera’s ophangen. Regelmatig krijgen we de vraag of we vanachter het raam ook kunnen filmen met een beveiligingscamera.

In het kort, ja dat kan. Maar in de nacht komen er problemen.

Wat een groot probleem met het filmen door glas is dat glas reflecteert. Overdag valt dat wel mee maar niet in de avond, dan wordt het binnen licht en buiten donker. Dan ga je reflectie zien in het raam. Wat je dan het beste kunt doen is het donker maken om de camera, door hem achter het gordijn te hangen of er iets om heen te doen (doosje) dat hij geen last het licht er achter.

Links het beeld van een beveiligingscamera die door een raam probeert te filmen. Het infrarood reflecteert op het glas.

Echter, beveiligingscamera’s hebben vaak technieken om in het donker goed te kunnen zien. Bij de meeste camera’s zijn dat infrarood leds en tegenwoordig heb je ook witte leds die licht maken. Als die aan gaan krijg je reflectie en zie je dus niks meer. Daar kun je 2 dingen aan doen, in de software de leds uit zetten en als dat niet kan moet je de camera open maken en trek je de stekkers er uit. (meer tekst onder de film)

Het nadeel daarvan is natuurlijk dat het beeld niet verlicht wordt en dat het beeld donker wordt. Gelukkig zijn er camera’s die met heel weinig licht toch goede beelden kunnen maken. Dat zijn starlight camera’s en je hebt ook (en die verkopen wij) Super starlight camera’s. Dat is een techniek die aanwezig licht versterkt. Wat er dan gebeurt is dat wanneer de camera naar buiten naar de straat kijkt er een mooi plaatje ontstaat.

Wanneer er geen licht is buiten werkt dit niet. Dat is alleen op te lossen door de camera alsnog buiten op te hangen of buiten licht te maken. Wat je kunt doen is een lamp koppelen aan een schemerschakelaar zodat de lamp automatisch aan gaat wanneer het buiten donker wordt.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.