Geheugens voor camerabewaking

Met geheugens camerabewaking moet u op 2 zaken letten. U moet weten dat er een bijzonder type geheugen noodzakelijk is. Daarnaast is de vraag hoeveel geheugen noodzakelijk is.

Geheugens voor camerabewaking

In computers zitten andere harde schijven dan die voor camerabewaking. Harde schijven voor camerabewaking worden veel intensiever belast dan die van computers. In een week zitten 168 uur waarbij bewakingscamera’s constant dikke stromen data naar de harde schijf sturen. Het zou kunnen zijn dat een laptop ongeveer 50 uur per week aan staat en van die 50 uur zal de harde schijf een stuk minder intensief aangesproken worden dan die van een camerasysteem. In een camerasysteem staat de harde schijf 168 uur nagenoeg volgas te schrijven. De belasting van het geheugen van een camerasysteem is dus extreem hoog.

Het is van belang dat de leverancier van uw camerasysteem geen goedkope Chinese harde schijven in uw recorder stopt maar speciale kwaliteit harde schijven die bewezen hebben jarenlang dienst te kunnen doen. Naar onze mening worden op het moment de beste harde schijven voor camerabewaking gemaakt door Toshiba en Western Digital, deze leveren we dus ook in onze recorders.

Welke hoeveelheid geheugen heeft u nodig voor een camerasysteem?

Als u een Full HD 1080p camera non-stop laat opnemen verbruikt u ongeveer 40 GB per dag. Standaard hanteren wij 500 Gb per camera, als u dan de camera non-stop laat opnemen dan heeft u voor 12.5 dag geheugen. In de praktijk zult u vele malen langer dan een week met dit geheugen toekunnen als u de camera’s op bewegingsdetectie laat opnemen. U een camera uw oprit laat bewaken zal slechts in een fractie van de tijd mensen over uw oprit bewegen. Naar ons idee is 500 Gb bij bewegingsdetectie dan echt zat. Daarnaast kunt nog beeldkwaliteit, beelden per seconde en de resolutie instellen en de gevoeligheid van de bewegingsdetectie. Uiteraard kunnen we ook andere geheugens in onze recorder stoppen zodat u de juiste hoeveelheid tijd kunt terug kijken.

Daarbij is het zo dat de recorder automatisch het oudste geheugen het eerst overschrijft. De camera gaat automatisch door met opnemen met hetzelfde geheugen. Wanneer u beelden wilt bewaren kunt u deze downloaden naar uw computer of uploaden in de Cloud.

Vlog, over opname in de Cloud

Gerelateerde artikelen
Netwerkbelasting en geheugenverbruik
Wanneer goed beeld met Full HD
Systeemvereisten IP camera´s
Het belang van voedingen voor bewakingscamera´s

Bekijkt u ook de vlog: Hoe herkent u een goed IP beveiligingscamerasysteem?

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.