Beveiligingscamera’s bekijken op een computer

Het mooie van IP beveiligingscamera’s is dat je ze kunt bekijken op je PC. Met niet IP camera’s kun je dat vaak ook wel, maar dan zit er een recorder op waar een IP functie op zit.

IP bewakingscamera’s bekijken op een PC geeft nogal eens problemen. Dat komt omdat de software van beveiligingscamera’s voor het grootste gedeelte nogal ouderwets is. De software heeft een driver nodig van Microsoft namelijk Active X.

Het vervelende van Active X is dat deze niet meer wordt ondersteund door Microsoft. Zeker als u een Windows 10 besturingssysteem heeft zit Active X daar nog wel standaard in maar staat deze uit. Als u Apple heeft dan heeft u geen Microsoft software en dus de driver ook niet.

Bovendien houden virusscanners er vaak nogal eens rekening mee dat zaken die gerelateerd zijn aan Active X virusgevoelig zijn. Daardoor worden ze geblokkeerd. Het kan dus zijn dat wanneer u met uw PC in wilt loggen op een beveiligingscamera dat de virusscanner tekeer gaat, bijvoorbeeld dat deze roept dat u in contact staat met een Trojan virus. De melding zal wellicht zijn dat het gaat op IE frame waarbij IE staat voor Internet Explorer. Er is op zich niks aan de hand, camera’s zelf hebben meestal geen geheugen en kunnen geen virus in zich herbergen. Al deze problematiek heeft u niet wanneer u een app installeert op uw smartphone of tablet.

Wat u moet doen is u er van vergewissen dat Active X aan staat of dat u een driver installeert waar de camera om vraagt. Dat kan nog wel eens rekenen op andere waarschuwingen dat dit onveilig is maar dat is het doorgaans niet. Gruwelijk vervelend kan zijn dat de virusscanner u deze laat downloaden maar deze er op het laatste moment alsnog weer uit gooit. U zult in dat geval ook in de virusscanner een uitzondering moeten maken voor Active X als u gebruik maakt van het camera programma.

Moderne Beveiligingscamera’s los kun je vaak met een browser wel bekijken. Dan moet je het ip adres in voeren op de plek waar normaal gesproken het internet adres staat. En dan kun je inloggen. Weet je het ip adres niet? Dan zit er bij de camera vaak een gespecialiseerde ip scanner, met die scanner kun je vaak de beveiligscamera ook in de gewenste range zetten. Recorders heb je vaak een plugin nodig of moet je met video management software bekijken.

Gerelateerde artikelen:

Systeemvereisten bewakingscamera’s
Beveiligingscamera geeft virusmelding, wat nu?
Netwerkbelasting en geheugenverbruik bewakingscamera’s

Bekijkt u ook de vlog: Hoe herkent u een goed IP camerasysteem?

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.