Hoe installeer ik bewakingscamera’s?

IP bewakingscameracamerasystemen installeert u volgens de onderstaande schema’s. In deze schema’s gaan we uit van power over ethernet switch. Indien u geen power over ethernet gebruikt zult u ook een stroomvoorziening naar elke camera moeten aanleggen. Een PoE switch zorgt er voor dat naast de data ook de stroomvoorziening over de UTP kabel loopt. Het maximum bereik voor power over ethernet is 100 meter. Het voordeel is dat dit makkelijker is met installeren en duurzamer is omdat er minder onderdelen zijn die stuk kunnen.

Installatie van dome bewakingscamera

Bovenstaand aansluitschema is voor IP camera’s met een power over ethernet switch. Er zijn ook recorders met poe aansluitingen. Dan kun je de camera’s direct op de recorders aansluiten. De recorder sluit je dan aan op de recorder zelf. Zie afbeelding onder. Vaak is het zo dat je zowel direct op de recorder kunt aansluiten als ook via het netwerk.

Om meer te lezen over power over ethernet, klik hier
Om te lezen hoe u bekabelde camera’s draadloos aansluit, klik hier

wifi beveiligingscamera aansluitschema

Bovenstaand aansluitschema is voor draadloze IP bewakingscamera’s.

Storingen bij een draadloze IP camera kunnen optreden wanneer de modems van anderen dichter bij de camera staan dan de modem waar deze op aangesloten is. Het verdiend aanbeveling om de sterkte van uw wifi van uw modem vooraf te controleren en hoe sterkt de signalen van andere modems zijn. Dat kunt u zeer eenvoudig met uw smartphone doen.

Bekijkt u ook onze vlog over bewakingscamera’s draadloos aansluiten

Vlog, draadloos aansluiten met het signaal via een powerline adapter.

Tips voor het installeren ziet u hier

Om meer te lezen over de vereisten voor wifi beveiligingscamera’s klik hier

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.