Draadloze bewakingscamera’s of bekabelde bewakingscamera’s?

Voor beiden is wat te zeggen, het voordeel van een bekabeld systeem is dat het storingsvrij is. Een draadloos systeem is vaak makkelijker aan te sluiten omdat er geen kabel getrokken hoeft te worden. Wel heeft een draadloze camera een stroompunt nodig of een andere apparaat om het draadloos te maken. Wanneer je dan een stroompunt moet gebruiken wat midden op een muur is in huis staatb dat natuurlijk niet netjes. Bekabelde systemen zijn in veel gevallen netter aan te sluiten door een beveiligingscamera bedrijf met veel ervaring. Een draadloze bewakingscamera moet er voor zorgen dat de beelden bij de router komen of een ontvangst station, dat laatste heb je doorgaans bij batterij camera’s. Het probleem is dan dat beveiligingscamera’s streaming video maken en dat kun je niet bufferen, dat vergt hoge eisen aan een draadloze verbinding. Dat maakt dat het minder makkelijk is dan het in de eerste instantie lijkt. Bovendien een signaal die door de lucht gaat is heel makkelijk te verstoren voor een boef met een wifi verstroorder. Dit geld natuurlijk ook voor alarmsystemen die draadloos zijn aangesloten. 

Het verdiend aanbeveling om de sterkte van uw wifi van uw modem vooraf te controleren en hoe sterkt de signalen van andere modems zijn. Dat kunt u zeer eenvoudig met uw smartphone doen, houdt er rekening mee dat het signaal van de camera naar de router moet dus kijk naar de upload snelheid.

Aansluitschema van een bekabeld IP camerasysteem met power over ethernet switch.

schema ip beveiligingscamera

Aansluitschema van een draadloos IP camerasysteem

wifi beveiligingscamera aansluitschema

Bekijkt u ook onze vlog over hoe je draadloos aansluiten het beste kan doen.

Camera’s draadloos met het signaal via het stopcontact

Zie onder belangrijke installatie tips voor het aansluiten van een wifi camera

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.