Draadloze bewakingscamera’s of bekabelde bewakingscamera’s?

Voor beiden is wat te zeggen, het voordeel van een bekabeld systeem is dat het storingsvrij is. Een draadloos systeem is veel makkelijker aan te sluiten omdat er geen kabel getrokken hoeft te worden. Wel heeft een draadloze camera een stroompunt nodig. Een draadloze ip camera krijgt zijn signaal via Wifi van de modem.

 Storingen bij een draadloze IP camera kunnen optreden wanneer de modems van anderen dichter bij de camera staan dan de modem waar deze op aangesloten is. Het verdiend aanbeveling om de sterkte van uw wifi van uw modem vooraf te controleren en hoe sterkt de signalen van andere modems zijn. Dat kunt u zeer eenvoudig met uw smartphone doen.

Aansluitschema van een bekabeld IP camerasysteem met power over ethernet switch.

schema ip beveiligingscamera

Aansluitschema van een draadloos IP camerasysteem

wifi beveiligingscamera aansluitschema

Bekijkt u ook onze vlog over draadloos aansluiten van IP camerasystemen

Camera’s draadloos met het signaal via het stopcontact

Zie onder belangrijke installatie tips voor het aansluiten van een wifi camera

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.