Uit welke onderdelen bestaat IP bewakingscamerasysteem?

Minimaal bestaat een IP bewakingscamerasysteem over een NVR (recorder) en een camera. Vaak wordt er ook gebruik gemaakt van een power over ethernet (PoE) switch zodat zowel data als de stroomvoorziening via een UTP kabel naar de camera lopen. Een ip beveiligingscamerasysteem kan werken zonder router (kastje van het internet). In dat geval is er geen apparaat die zorgt dat de juiste ip adressen worden uitgedeeld en kan het systeem niet online gevolgd worden. Wel zijn er camera’s waar een 4G kaart in kan, in dat geval kane de bewakingscamera wel gevolgd worden op internet.

Het aansluitschema van een bedraad en uitgebreid IP bewakingscamerasysteem zien er uit als onderstaand:

schema ip beveiligingscamera

Het aansluitschema van een draadloos IP bewakingscamerasysteem met een router ziet er als volgt uit:

wifi beveiligingscamera aansluitschema

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.