Wat is een ONVIF protocol?

Zorgt ervoor dat aansluiten eenvoudiger wordt. Een ONVIF protocol beoogt uitwisselbaarheid tussen IP bewakingscamerasystemen ongeacht de fabrikant. ONVIF zelf is een non profit organisatie die dit faciliteert, deze organisatie is gestart in 2008 door Axis, Bosch en Sony. De organisatie beoogd drie zaken:

  1. Standaardisatie tussen verschillende netwerk video apparaten,
  2. Uitwisselbaarheid tussen de producten ongeacht de maker,
  3. Open voor alle bedrijven en organisaties.

U moet het een vergelijken met een DVD waar een film op staat. U kunt een DVD halen bij de videotheek en deze in elk merk DVD speler stoppen met de verwachting dat deze een film afspeelt. Met een ONVIF camera kunt u dus altijd gebruik maken van een andere app, andere software op uw computer zonder dat u camera opeens waardeloos is. Ook hoeft u met ONVIF geen licenties te betalen voor de gebruik van software, apps of gegevens van uw camera te registreren bij een bedrijf.

Als u een ONFIV camera heeft dan voegt u de camera eenvoudig toe als ‘ONVIF camera’ waar u normaliter merk en type moet invoeren. U drukt op ‘search’ en klikt OK. Alle instellingen gaan automatisch mee.

Zie ook: www.onvif.org

Geralateerde artikelen:
Een vaste camera of een bestuurbare PTZ camera?
Camera’s zonder een kabel te trekken
Wanneer scherp beeld met bewakingscamera’s?
Wanneer goed nachtbeeld met bewakingscamera’s?

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.