Wat is opname bij beweging bij bewakingscamera’s?

Opname bij beweging is dat er niet constant beelden worden opgenomen maar slechts wanneer er een ‘evenement’ is. Een evenement kan alles zijn wat beweegt afhankelijk van de instelling. Wanneer constant wordt opgenomen ontstaat er een gigantische hoeveelheid data die overbodig is en zoeken onnodig ingewikkeld maakt.

De instelling kan ook tijdafhankelijk zijn (wanneer u op vakantie bent bijvoorbeeld), naast dat er alleen relevante opnames worden gemaakt is het vaak ook mogelijk om een waarschuwing in te stellen. U kunt dan bijvoorbeeld een email krijgen dat er iemand door uw tuin loopt. De instelling is doorgaans ook mogelijk dat de camera reageert alleen op gebeurtenissen in uw tuin maar niet op de weg met verkeer er achter.

Steeds meer heb je ook opnames bij algoritmen. Dat wil zeggen een intelligente melding. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen mens, dier, fiets of welke kant iemand op loopt. Hierdoor kun je steeds meer de melding krijgen die je wilt en mis je de opnames die je niet wilt.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.