Systeem vereisen voor IP beveiligingscamera’s

IP Bewakingscamera’s vergen het nodige van uw netwerk en uw computer. De vraag is echter wat precies. Een full hd 1080p IP bewakingscamera met het gangbare H.264 compressieformaat neemt ongeveer 8 mbs aan bandbreedte en veroorzaakt dus voor 8 mbs aan data. Hoeveel is dat? Als u 4 camera’s hebt draaien dan zijn er eigenlijk 4 Full HD films constant door uw netwerk aan het lopen. Dat is nogal wat. Bij YouTube kan de film nog wel eens bufferen of schakelt over op een lagere resolutie, maar bewakingscamera’s doen dat dus niet. Bovendien is het altijd, dag en nacht, het hele jaar door. Bovendien streamt de film niet alleen, er moet ook naar het geheugen geschreven worden.

Nu is dat voor de bandbreedte van het netwerk een duidelijk verhaal. Heb je 2 Full HD camera’s dan belast je het netwerk met 2 x 8 = 16 mbs aan data. Dat is dus lineair. UTP kabels gaan tot en met 1000 mbs dus dat zal het probleem niet zijn.

Een minder duidelijk verhaal komt als het gaat om processoren van computers. Processoren hebben geen logica van het verwerken van mbs. Processoren werken met frequenties en doen bovendien vaak meerdere taken tegelijkertijd waaronder bijvoorbeeld kansberekeningen. Dat doen ze tegen de maximale kloksnelheid waarbij stabiliteit verondersteld wordt. Processoren hebben geen lineaire verwerking van inkomende data, het kan dus zijn dat sommige data in 2 klokronden verwerkt wordt en andere in 16.

De videokaart, heeft die er iets mee te maken? Nee, videobeelden zijn 2 dimensionaal, videokaarten komen vooral van pas als ze 3 dimesionele beelden moeten verwerken zoals bij video games. Heeft het RAM geheugen er iets mee maken? Ja, dat wel. Dat u een dikke internet verbinding heeft? Ook dat heeft er niks mee te maken, camerasystemen draaien niet over internet, ze draaien op uw lokale netwerk. Als ze al iets over internet doen is het een upload, zodat u via internet de beelden kunt volgen of downloaden. Uw router is wat moet beschikken over de juiste capaciteit.

De vereisten aan uw computer en netwerk voor een IP bewakingscamera systeem zijn dan als volgt:

Als u een 4 camerasysteem in Full HD 1080p resolutie heeft die u wilt draaien met uw pc heeft u minimaal een Core Intel 3 processor, RAM geheugen 2GB en een LAN netwerk bandbreedte van 32 mbs.

Als u een 8 camerasysteem in Full HD 1080p resolutie heeft die u wilt draaien met uw pc heeft u minimaal een Intel 5 processor, RAM geheugen 4GB en een LAN netwerk bandbreedte van 64 mbs

Bekijkt u onze vlog over, benodigde resolutie, megapixel, netwerkbelasting en dataverbruik

Andere artikelen:

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.