Wat is het voordeel van IP bewakingscamera’s?

Het gemak is gebruik, de eenvoud van installatie, het vastleggen van informatie en het voorbereid zijn op de toekomst. Ook de beeldkwaliteit van ip is enorm veel beter vergeleken met analoog.

Voorheen maakten de meeste mensen foto’s met een analoge bewakingscamera, nu is dat meestal digitaal. Het voordeel is het gemak, het eenvoudige  verwerking van informatie en de uitwisselbaarheid van data. Als u nu een analoge camera foto’s neemt is dit naar huidige maatstaven een verouderde manier van werken. Op dezelfde wijze kunt u een IP camerasysteem ook zien, een dergelijk systeem is digitaal en werkt op uw netwerk met Internet protocol.

U kunt over internet bij uw beveiligingscamera’s, de beelden zijn zeer gemakkelijk op te slaan, te verwerken en uitwisselen. U kunt bij uw camera’s via uw computer of mobiel, beelden kunt u e-mailen of in de cloud opslaan zodat ze onuitwisbaar zijn voor derden. Naar onze mening zijn andere systemen niet meer van deze tijd.

Analoge bewakingscamera’s kun je alleen aansluiten op de recorder zelf. IP camera’s kun je aan sluiten op het computer netwerk en je kunt met switches werken. Dat betekent dat het niet perse nodig is alle bekabeling richting de recorder te trekken

Bekijkt u ook onze vlog, hoe herkent u een goed IP camerasysteem?

Gerelateerd artikel lezen, wat zijn IP camera’s? Klik hier

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.