Wat betekent full hd?

Om het zo kort mogelijk te zeggen betekent full HD 1080×1920 beeldlijnen op het beeldscherm. HD betekent hoge definitie en er wordt ook wel HD van full HD onderscheiden. HD die niet ‘full’ is is 720×1280 beeldlijnen. Full HD is ruim 2 keer zo scherp als HD

Is full HD belangrijk voor bewakingscamera’s? Jazeker! U wilt zaken vast leggen en daarvoor kunnen details van groot belang zijn, bijvoorbeeld voor het herkennen van een gezicht of een kenteken. Zaken die van doorslaggevend belang kunnen zijn.

Wanneer er iets gebeurt zoals bijvoorbeeld een inbraak is het niet de verwachting dat de inbreker zichzelf presenteert voor uw camera. U wilt kunnen identificeren en dit gaat doorgaans om details. U wilt weten of de inbreker dezelfde schoenen heeft als de krantenjongen, wat het kenteken van zijn auto is of welke buurman ten tijde van de inbraak net de hond uit liet. Hiervoor wilt u een zo scherp en gedetailleerd mogelijke opname zodat u deze essentiele details kunt vastleggen.

Camplete bied daarbij ook nog camera’s aan met een varifocale lens. Hierdoor kunt u aanmerkelijk verder kijken doordat u met de lens kunt inzoomen. Het verschil met een inzoomen met een fysieke lens en digitale zoom is dat u met een fysieke lens geen verlies van scherpte hebt. In feite kunt u zelfs dubbel inzoomen, eerst met de lens, daarna digitaal. Hierdoor kunt u ongekend gedetailleerde beelden vastleggen.

Het kan zijn dat u in een zoektocht naar beveiligingscamera’s ook nog TVL bent tegen gekomen. Maar wat betekent TVL? Dat staat voor TV lijnen. TV lijnen heeft u bij analoge camerasystemen. In principe werkt TVL qua getallen zoals digitaal. Een camera met 700 TVL is ongeveer net zo scherp als 720p bij digitale camera’s. De crux zit hem in het opnemen, analoge systemen nemen maximaal op in 600 TVL kwaliteit. 600 TVL is de beeldkwaliteit van een videoband ongeacht de kwaliteit van de camera die er op zit. Het is niet voor niets dat onze apparatuur rondom de tv vervangen is voor digitaal. Digitale films zijn veel scherper en makkelijker uit te wisselen.

Als u dus camerasets ziet van 600TVL of meer bijvoorbeeld 700TVL, 1000TVL of soms zelfs 1200TVL wordt onterecht de suggestie gewekt dat u opnames krijgt in een hoge kwaliteit. Alles wat we op onze site verkopen is digitaal en neemt dus ook op in de kwaliteit die gefilmd wordt.

Onder vlog over de grootste fout die je kunt maken bij het kopen van beveiligingscamera’s

Onder hoe je goede bewakingscamera’s kunt herkennen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.