Wat betekent IP66?

IP66 is een classificatie die zegt dat het apparaat regendicht is en er watergolven overheen kunnen. Dit is een NEMA classificatie National Electrical Manufacturers Association. De NEMA classificeert vanaf IP21 tot en met IP69, hoe hoger het nummer des te meer bestand is het apparaat tegen water.

Voor elektrische buitenapparatuur als beveiligingscamera’s vinden we IP66 ruim afdoende. Deze moeten bestand zijn tegen stevige regenbuien en schoongemaakt kunnen worden, bijvoorbeeld met de tuinslang. Dat kan met IP66 kwaliteit.

Waar de meeste mensen wellicht niet bij stil staan is dat bewakingscamera’s niet gasdicht zijn. Bewakingcamera’s zijn vaak van metaal en dat kan er voor zorgen dat er condens vocht aan de binnenkant ontstaat. Het is net als een auto, wanneer u deze ook langere tijd niet gebruikt wordt deze ook vochtig aan de binnenkant. Wanneer de camera gebruikt wordt ontstaat er een heel klein temperatuur verschil waardoor eventueel condensvocht uit de camera’s verdampt. Het is dus beter voor de camera’s dat deze niet langere tijd uitgeschakeld staan.

Zie hieronder vlog wat er allemaal kan gebreuren omtrent vocht bij een beveiligingscamera. Naast regen kun je op diverse manieren last krijgen van vocht zoals lekken en condens. Hier zie je ook wat er aan te doen.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.