Wat is een lowlux beveiligingscamera

Een low lux bewakingscamera is een camera die bij dag en nacht kan opnemen maar geen infrarood heeft. De beeld chip die in de camera zit is erg gevoelig en kan ook in het donker opnemen. Een infrarood camera’s kan heel veel veel zien ook als er helemaal geen licht is. Dat komt omdat infrarood verschillen meet in temperatuur en zodoende aan zijn beeldinformatie komt. Ook een infrarood camera ziet overigens beter als er ondersteuningslicht is.

Wat is het voordeel van een Low Lux camera?
Dat je geen infrarood licht hebt en kunt filmen in het donker zonder dat de camera op valt. Voor spionage doeleinden is de camera ideaal. Een ander groot voordeel is dat je met een low lux beveiligingscamera door een raam heen kunt filmen. Ook kun je veel langer kleuren zien in het donker.

Wat is het nadeel van een low lux beveiligingscamera?
Dat wanneer het echt donker wordt je uiteindelijk niet veel meer ziet. Een low lux camera kun je alleen toepassen met omgevingslicht, zoals bijvoorbeeld in stedelijk gebied.

super starlight bewakingscamera

Filmen door het raam met een bewakingscamera
In bepaalde gebieden mag je buiten geen camera ophangen, dan is het wenselijk dat je door een raam heen kunt filmen. Door een raam filmen met een infrarood camera is lastig als het donker is omdat het infrarode licht weerkaatst tegen het glas. Je zou dan in een hoek moeten filmen zodat de weerkaatsing er niet is of dat je filmt terwijl het buiten lichter is dan binnen. Infrarood camera’s dicht op het glas werkt dan meestal niet wat filmen vanaf de vensterbank uit sluit. Op dat moment is een low lux camera een uitkomst.

Dus iedereen een low lux camera?
In camera’s is de kwaliteit van de chip van essentieel belang. Wij verkopen in ons bedrijf het liefst Sony omdat dat bedrijf de beste beeldchips maakt, zodoende kun je in moeilijke licht omstandigheden veel zien. Die camera’s zijn al min of meer low lux. Als je een low lux camera’s wilt om wat voor reden dan ook heeft dat alleen zin als er een geweldig goede beeld chip in zit anders zie je in het donker niet zoveel. Als je dure spullen te bewaken hebt en je wilt goed nachtzicht dan zouden we gaan voor een IP camera met een Sony binnenwerk, een verstelbare lens en array power leds.

Altijd perfect nachtzicht!

Gerelateerde artikelen
Camera’s draadloos aansluiten
Wanneer goed nachtbeeld
Wanneer goed beeld met een bewakingscamera?
De politie helpen met uw camera

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.