Wat is power over ethernet (PoE)?

Met power over ethernet loopt zowel de stroom als de data via de UTP kabel. Waarom? Dat is eenvoudiger met aansluiten en duurzamer. Er hoeft voor de camera niet meer apart een stroompunt aangelegd worden en met minder onderdelen betekent ook4 kanaals power over ethernet switch voor IP beveiligingscamera's dat er minder kapot kan gaan. Voedingen gaan vaak als eerst bij een bewakingscamerasysteem. TIP, als er een voeding stuk gaat neem er dan een met wat overcapaciteit aan ampère, die gaan langer mee.

De aansluiting van een IP beveiligingscamera systeem met Power over Ethernet gaat als volgt: De recorder sluit u met een utp kabel op een lan poort aan op de router, de PoE switch sluit u eveneens aan met een utp kabel op een lan poort van de router. Tussen de switch en de bewakingscamera loopt nu slechts een utp kabel. U hoeft maar 1 kabel weg te werken en ook geen stroompunt te maken.

Voor het artikel, ‘bekabelde camera’s draadloos aansluiten’, klik hier

schema ip beveiligingscamera

Mogelijk ook interessant, bekabelde beveiligingscamera’s draadloos aansluiten met een powerline adapter set

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.