Wat zijn IP camera’s?

IP camera’s kunnen direct aangesloten worden op het computer netwerk. Het voordeel is dat dit alles direct bereikbaar, uitwisselbaar en bestuurbaar is. Waarschijnlijk wilt u niet meer terug naar het foto rolletje omdat u dat een heel gedoe vindt. Digitale beelden van IP camera’s zijn af te spelen op alle gangbare digitale apparaten zoals tablets, laptops en smartphones. Bovendien zijn de beelden digitaal, wat opnemen in een hele hoge kwaliteit mogelijk maakt. Waarschijnlijk wilt u niet meer terug naar de videoband (analoge opname) omdat u die beeldkwaliteit beroerd vindt. IP is 100% digitaal waardoor het beeld zeker 4 keer scherper is dan dat van aanaloge systemen. Andere systemen zijn vaak combinaties van analoog en digitaal. Bij die combinaties wordt het beeld niet beter dan de zwakste schakel.

Onder, beeldkwaliteit van IP camera in Full HD

Kentekens in beeld met beveiligingscamera

Onder, beeldkwaliteit van camera Full HD met een combinatie van analoog en digitaal

slecht beeld met analage beveiligingscamera

IP bewakingscamera’s zijn anders dan normale IP camera’s, ze moeten vooral onder moeilijke omstandigheden detail kunnen waarnemen. Het gaat niet om het opnemen van mooie plaatjes. Als er een voorval ontstaat wilt u vooral kunnen inzoomen zodat u herkenningspunten kunt aantreffen. Zag ik nou dezelfde Adidassen als de krantenjongen? Wie liet er op het moment van de inbraak nou de hond uit? Van groot belang is dat er een kwalitatief hoogwaardige chip zit in een bewakingscamera om dit te kunnen waarnemen. Klik hier om er meer over te lezen

Bovendien moeten bewakingscamera’s in tegenstelling tot normale camera’s geschikt zijn voor non-stop gebruik jarenlang. Dit stelt hogere eisen aan zaken als voedingen, bekabeling en de behuizing.

Zie ook de vlog, wat is de meest gemaakte fout bij het kopen van beveiligingscamera’s

Hoe herken je goede beveiligingscamera’s?

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.