Wat voor router is nodig voor beveiligingscamera’s op wifi?

Om een draadloze beveiligingscamera goed te laten werken kopen mensen wel een router.

Een extra router in uw netwerk kan funest zijn voor uw camerasysteem. Een router doet niet alleen wifi maar ze zorgen er ook voor dat het netwerk in een bepaalde range draait. Er is een bepaalde reeks van ip adressen die toegestaan worden. Bovendien deelt een router ip adressen uit zodat apparatuur automatisch in de range gaat draaien van de router. Dat is heel leuk tenzij je 2 routers hebt in je netwerk, je krijgt dus 2 netwerken en 2 apparaten die ip adressen uit gaan delen voor hun netwerk. Als je bewakingscamera’s dan op verschillende plekken in dit netwerk aangesloten zitten kunnen ze niet met elkaar communiceren. Vaak is het ook zo dat de app voor de telefoon niet gaat werken

gateway voor beveiligingscamera

Wat heeft een draadloos beveiligingscamera systeem nodig om te werken?

Een draadloos bewakingscamera systeem werkt niet zonder meer. Het kan wel, maar dan moeten de voorwaarden juist zijn. Het theoretisch bereik van wifi is 100 meter, in de praktijk is het vaak rond de 15 meter en dan nog is het de vraag of het signaal goed genoeg is voor een wifi camera op hoge resolutie. Van invloed kunnen ook verstorende delen zijn zoals metaal, de overige belasting van het netwerk, de frequentie en dergelijke. U moet zich voorstellen dat camera’s in een hoge resolutie een grote en constante datastroom veroorzaken wat zeer hoge eisen stelt aan het netwerk. U moet zich voorstellen dat u met meerdere wifi camera’s er 24 uur per dag er constant dikke films over uw wifi bandbreedte lopen. Bij YouTube kijkt u maar 1 film tegelijkertijd en wanneer de verbinding wat slechter is schaalt YouTube terug in resolutie. Ook kan YouTube bufferenzodat hij alvast vooruit laadt zodat u altijd vloeiend beeld hebt. Met camerabeelden van een beveiligingscamera’s is dat niet, de beelden zijn real-time en in een constante zo hoog mogelijke resolutie. Als uw wifi signaal dit niet aan kan zult u beeld zien knipperen, uitvallen en niet lekker of vloeiend zien lopen.

Komt u bereik tekort kunt u dat doen met een range extender. Een range extender zorgt er voor dat het wifi signaal op meerdere plaatsen tegelijkertijd wordt aangeboden. Zodoende heeft u een veel betere dekking.  Houdt u er wel rekening mee dat u wel een kabel moet trekken naar een range extender. Wat je ook kunt doen is een uitbreiding met powerline adapters met wifi er op. Daarnaast kunt u een mesh kopen met verschillende apparaten die onderling met elkaar communiceren.

Bekijkt u ook onze vlog over hoe het beste beveiligingscamera’s draadloos aan te sluiten

Zeker als u in een dicht bevolkte omgeving woont is dit van groot belang omdat hoe meer router signalen bij elkaar des te groter de kans is dat signalen elkaar gaan verstoren. Wanneer u op een 5 gigahertz band zit loopt u veel minder dat risico.

Het beste systeem op dit moment is een simultanious tri- band router die gebruik maakt van 3 frequenties tegelijkertijd en telkens de frequentie kiest die het minst belast is. Dit zou een enorme verbetering zijn. Wel is het zo dat veel bewakingscamera’s niet draaien op 5 gigahertz, meestal allen op 2.4.

Een klasse apart zijn de wifi antennes. Een wifi antenne zet je in een mast en wanneer deze zonder obstakels kan uitzenden kandeze een specifiek gericht wifi signaal over vele kilometers uitzenden. Vergeet u daarbij niet dat het wifi signaal natuurlijk ook weer teruggezonden moet worden, dus aan de ontvangende kant heeft u ook een antenne nodig zodat die de beelden terug kan sturen. Een voorwaarde is dat de antennes elkaar kunnen ‘zien’ er mogen geen obstakels zijn. De afstand die die antennes kunnen halen zijn gigantisch, kilometers ver.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.