Hoe ziet een aansluitschema van een IP bewakingscamerasysteem er uit?

IP staat voor internet protocol, dat betekent dat een apparaat via het netwerk te volgen is. Over het algemeen betekent het ook dat het digitaal is wat betekent dat de beeldkwaliteit veel beter is dan een analoog beveiligingscamera systeem. Een analoog systeem sluit je altijd aan met een kabel aan de recorder, met IP heb je veel meer mogelijkheden. Een bedraad IP bewakingscamerasysteem met PoE switch ziet er uit als volgt:

schema ip beveiligingscamera

Bij IP maakt de volgorde van aansluiten niet uit. Als het maar met elkaar in contact staat. Wanneer een router ook is aangesloten betekent het dat je alle beveiligingscamera’s online kunt volgen. Er zijn systemen dat je bewakingscamera’s direct op de recorder aan sluit, op 1 of meerdere switches of op de router.

Een draadloos IP bewakingscamerasysteem op wifi ziet er uit als volgt:

wifi beveiligingscamera aansluitschema

Draadloos kan op wifi of op powerline. Bij powerline ziet het er uit zoals hieronder:

Hoe sluit je beveiligingscamera's aan met een verbinding via het stopcontact?

Belangrijk is dat wanneer je draadloos werkt goed na kijkt of de verbinding voldoende is voor een beveiligingscamera systeem. Hieronder staat hoe je test of je verbinding ok is met een powerline adapter set

Hieronder zie je hoe je vooraf test of je verbinding voldoende is met wifi

Praktijkervaring met het signaal via het stopcontact:

Meer artikelen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.