Hoe activeer ik Active X in Windows 10?

Diverse software voor bewakingscamera’s heeft ondersteuning nodig van de driver Active X. Active X is een driver die ontwikkeld is door Microsoft zelf, in nieuwere computers kan deze uitgeschakeld staan, in Windows 10 is deze aanwezig maar staat deze standaard uit.

Bij Windows 10 worden 2 browsers meegeleverd: de nieuwe Edge en de oude Internet Explorer 11.

Het nieuwe Edge is vanaf de basis opnieuw ontworpen en is intern heel anders opgebouwd dan IE11.  Microsoft heeft besloten om geen ActiveX ondersteuning meer in te bouwen. Er is geen plug-in beschikbaar (Microsoft noemt dit Extensions). Dat betekent dat veel internet pagina’s het niet meer doen, ook intranet’s van bedrijven waar bedrijfssoftware op draait. Om in ieder geval bedrijven tegemoet te komen heeft MS wel Internet Explorer 11 meegeleverd.

En IE11 werkt nog wel met ActiveX. ActiveX zijn eigenlijk kleine programma’s die gedownload worden vanaf een internet pagina en door de browser uitgevoerd worden. Dus om de NVR via een browser te bedienen dien je IE11 te gebruiken. En standaard staat ActiveX in IE11 aan. Een goede instelling in IE11 is: Klik op het tandwieltje rechtsboven, Internetopties, tabblad Beveiliging, kies Internet Zone en zet het Beveiligingsniveau voor deze Zone op Normaal Hoog.  Zet ook een vinkje bij Beveiligde Modus inschakelen.

 

Als u na het instellen van de NVR met behulp van muis en beeldscherm de NVR hebt ingesteld en aangesloten met een Ethernet kabel op het interne netwerk, dan kan je deze NVR met een browser (IE11) bedienen en configureren. Kijk in de instellingen (Network)welk IP-adres de NVR heeft gekregen. Type in de adresbalk van de browser http://<ip-adres>. De NVR vraagt dan: Please install ActiveX IE_Plugins.exe from CD or Internet (download).

Bij het downloaden kunt u een antivirus melding krijgen: software blokkeert de “schadelijke website” van XMSECU.com. De website is niet schadelijk maar het kan zijn dat Active X in uw virus melder staat aangevinkt. U kunt een uitzondering maken voor Active X of het eenmalig toestaan. Als een virusmelder IE frame aan geeft is dat eveneens een Active X melding.

Via de bijgeleverde CD die standaard meegeleverd wordt kan het ActiveX programma worden geinstalleerd. Het programma English/Software/IEActive/ General_IE_v1 xxxxx.exe . Dit is het ActiveX programma. Deze wordt als Invoegtoepassing WebControl in IE11 geinstalleerd: rechtsboven tandwieltje, Invoegtoepassingen beheren, klik op Filteren op: Alle invoegtoepassingen (invoegtoepassing is: WebControl, niet gecontroleerd door Microsoft, 32 bits).

Als u IE11 opnieuw start en dan naar http://ip-adres gaat krijgt u het login scherm te zien met User Name, Password en Login knop. U kan dan de NVR bedienen, video streams bekijken, etc.

U kunt ook proberen te doen zoals in de onderstaande video:

Bekijkt u ook de vlog getiteld: Hoe herken je een goed IP camera systeem?

Meer artikelen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.