Uw bewakingscamera geeft virus een melding op uw computer, wat te doen?

U probeert in het menu van een bewakingscamera te komen met de browser van uw computer. Opeens u krijgt een virus melding, en nu?

Het eerste wat u moet doen is zich geen zorgen maken. Bewakingscamera’s zijn geen apparaten die virussen kunnen uploaden er is dus geen gevaar voor uw computersysteem.

Wat er hoogst waarschijnlijk aan de hand is is is dat uw camera gebruik wilt maken van een driver die uitgeschakeld staat in uw computer of dat deze driver staat toegevoegd aan uw virus melder. Nogmaals, deze driver op zich is ook geen virus.

Meestal krijgt u meldingen die te maken hebben met de driver Active X en bij virus melders krijgt u dan de melding van IE Frame. Active X is een driver van Microsoft zelf en die zit standaard op alle Windows systemen. Bij Windows 10 staat de driver standaard uitgeschakeld die moet dan geactiveerd worden. Klik HIER om te lezen hoe u dat doet. Pagina’s met Active X kunt u bekijken met Internet Explorer of Chrome met de driver IE tab.

Voor wat betreft de virus scanner kunt u een tijdelijke of eenmalige uitzondering maken voor Active X in de instellingen van uw virusscanner.

Zie de vlog over beveiligingslekken met bewakingscamera’s

Meer artikelen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.