Het nachtzicht verbeteren van uw dome camera

Dome beveiligingscamera’s verliezen na verloop van tijd nachtzicht. Dat heeft te maken met het glas van de bewakingscamera’s, dat is gevoelig. Infrarood kan zeer slecht tegen krasjes, vuil, spinnenwebben of vingerafdrukken. In het begin kan het camerabeeld er in deze kwaliteit uit zien:

beveiligingscamera filmt achtertuin

Maar het kan zijn dat het naar verloop van tijd verslechtert tot onderstaande kwaliteit:

En dit terwijl u overdag deze kwaliteit hebt:

beeld overdag

Als dit het geval is mankeert er wat aan het glas van uw dome bewakingscamera. Er zitten krassen in het glas of het glas is vies. Dat is heel vervelend maar dat kan verholpen worden door het glas van de beveiligingscamera schoon te maken. Het ‘glas’ is in werkelijkheid van plastic dus enige voorzichtigheid is geboden bij het schoonmaken. Krasjes moet u voorkomen, ook bijna niet zichtbare krasjes kunnen al negatief effect hebben op het nachtzicht.

Zorg er voor dat voordat u een doek gebruikt er geen zaken als zandkorreltjes en dergelijke op de lens zitten. Spoel de camera eerst af en maak dan de camera schoon met iets ontvettends en een niet erg agressief reinigingsmiddel. Raak het glas voor de camera ook niet meer aan nadat u het heeft schoongemaakt.

Mocht u nadat het glas schoon is nog steeds slecht nachtzicht hebben is het wellicht noodzakelijk het glas te vervangen. U kunt testen of dat moet door het nachtzicht te bekijken met de dop los geschroefd.

Neemt u contact met ons op wanneer u een ander glaasje nodig heeft voor uw dome camera.

Zie onze vlog ook hoe u het beste beeld krijgt met uw camerasysteem:

 

Gerelateerde artikelen:
Beveiligingscamera draadloos aansluiten
Wanneer een goed beeld met Full HD
Nachtzicht met een bewakingscamera
Het belang van voedingen voor camerasystemen
Het belang van een sensor voor bewakingscamera’s
Alles over bestuurbare camera’s

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.