U beveiligingscamera systeem met powerline adapters houdt er steeds mee op, hoe kan dat?

Een gouden oplossing als u een bewakingscamerasysteem wilt zonder kabels te trekken is door het signaal over het stopcontact te ontsluiten. Dat gaat in negen van de tien keer foutloos maar het komt toch af en toe voor dat het camerasysteem op termijn begint te storen. Dat kan komen doordat er een elektrische frequentie op het stroom netwerk komt waardoor powerline adapters in de slaapstand gaan.

U kunt zien dat er iets mis is dat het indicator ledje voor het onderling contact niet brandt. Er zitten drie lampjes op powerline adapters, een om te zien dat deze stroom heeft, eentje dat hij contact maakt met een of meer powerline adapters en eentje die aangeeft dat er data verkeer is.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw bewakingscamera systeem het wekenlang, of uren doen en dan de verbinding weer gaan missen. Na resetten doen ze het weer maar na verloop van tijd gaan ze weer uit. Ze gaan dan in de standby modus. Wat wel werkt op korte termijn is de powerline adapters om te wisselen en gek genoeg werkt het dan weer even maar de kans is groot dat het uiteindelijk weer stopt, dat kan na minuten of weken. Er is dus iets op uw stroom netwerk wat dat systeem verstoort.

Dit is gelukkig op te lossen, de powerline adapters moeten dan zo ingesteld worden dat ze niet meer in de stand-by modus kunnen. Wij werken doorgaans met adapters van TP-Link. Om by TP-Link adapters de setting te veranderen moet u software downloaden op uw computer. Vervolgens moet u deze computer koppelen met een powerline adapter met een utp kabel, de powerline adapter moet in het stopcontact zitten.

Van belang is dat uw wifi verbinding uit staat mocht u met een laptop werken, u kunt dan met een knopje uw wifi uit zetten. Het kan zijn dat dat onvoldoende is. Ga dan naar Configuratiescherm, vandaar naar Netwerk en Internet en dan naar internet verbindingen. Daar moet het icoon voor draadloze verbindingen geheel grijs zijn. Is dat niet ga dan met de muis op het icoon, klik op de tegenknop van de muis en schakel de draadloze verbinding geheel uit.

Bij de website van TP-Link download u de benodigde software. U kunt daar komen door HIER te klikken.

Kies de software uit die bij uw computer systeem past. Let op dat het een RAR bestand is en dat u het eerst uit moet pakken. Als u de wifi uit heeft staan, de powerline adapter in het stopcontact en gekoppeld aan uw computer met een utp kabel dan op het icoon Set Standby Mode.

Vervolgens vinkt u standby modus off en klinkt dan safe. Wanneer dan verschijnt Set Success! is het gelukt. U moet dan met alle powerline adapters individueel deze stappen doorlopen.

Het signaal testen met powerline adapters:

Vlog, praktijkervaring met powerline adapters

Zie ook de vlog, hoe beveiligingscamera’s aan te sluiten met een powerline adapter

Meer artikelen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.