Storingen verhelpen met powerline adapter

Mocht u uw bewakingscamera’s hebben aangesloten door middel van powerlines en u ondervindt geen verbinding of een instabiele verbinding kunt u verschillende dingen doen.

In ons bedrijf gebruiken we powerlines van minimaal 1000 mbs (en doorgaans van het merk TP link). Dit komt omdat powerlines vaak een fractie leveren van wat ze beloven, soms is het maar een procent van wat ze zeggen en soms werkt het helemaal niet. Dat kan verschillende oorzaken hebben, bij het ene netwerk werken powerlines beter dan bij andere. Dat kan te maken hebben met frequenties die andere apparaten maken zoals koelkasten, televisies of led verlichting. Onze ervaring is dat de bedrijfszekerheid erg toe neemt wanneer u vrij zware powerline adapters gebruikt van minstens 1000 mbs alhoewel boven 1000 mbs niet merkbaar veel uit maakt met 1000 mbs. De snelheid die u nodig hebt is minstens 4 mbs per full hd bewakingscamera.

Wat doet u als u geen verbinding heeft:

  • Zorg dat de powerlines zijn aangesloten via een wand contact doos en niet via een verleng kabel,
  • Probeer powerlines zoveel mogelijk op dezelfde groep aan te sluiten,
  • Zorg dat ze eerst contact maken in wandcontact dozen in dezelfde ruimte, wil dat niet druk dan in die situatie op de ‘pair’ knop net zolang totdat de led lampjes even knipperen. Dat duurt ongeveer 15 tot 20 seconden,
  • Ga naar de support pagina van TP link bij het type nummer van uw powerline adapter. Download de software en probeer de camera’s software matig aan elkaar te koppelen.

Wat doet u als de verbinding niet stabiel is:

  • Zorg dat de powerlines zijn aangesloten via een wand contact doos en niet via een verleng kabel,
  • Probeer powerlines zoveel mogelijk op dezelfde groep aan te sluiten,
  • Ga naar de support pagina van TP link bij het type nummer van uw powerline adapter. En schakel de slaap of spaar stand uit,
  • Controleer of de powerlines dezelfde software versies hebben

Vlog alles in de praktijk over powerline adapters of het camera signaal via het stopcontact

Film hoe doe je draadloos het beste en hoe bereid je dat het beste voor?

Meer artikelen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.