Hoe maak je perfect kleuren nachtzicht?

Tegenwoordig is het streven naar perfect kleuren nachtzicht bij bewakingscamera’s. Enerzijds omdat dat veel mooier is maar nog belangrijker is omdat je veel meer herkenningspunten hebt in kleur dan in zwart wit. Inbrekers komen vaak bij u uit de buurt en de politie kent ze vaak op voornaambasis. Als u goede beelden kunt maken is er een aanzienlijke pakkans.

Hoe maak je kleuren nachtzicht met beveiligingscamera’s?
Deze camera’s hebben een hele goede beeld chip en die beeld chip die versterkt het aanwezige licht. Op straatniveau is er vanui overheidswege vaak een bepaalde hoeveelhei licht en dat is mooi verdeeld. Op straatniveau en met goede beveiligingscamera’s ziet het er dan uit als in onderstaande afbeelding.
Allround bewakingscamerasysteem - 1 Camera met kleuren nachtzicht-819
Helaas is het niet altijd zo dat het licht zo mooi verdeeld is. Bijvoorbeeld in de achtertuin, een diepe voortuin of een lange oprit. Dan is er te weinig licht of is het licht niet goed verdeeld zoals in onderstaand voorbeeld.

bewakingscamera's met kleuren nachtzicht en slecht verdeeld licht

In dat geval moet er meer licht gemaakt worden. Het vervelende is dat het perfecte licht voor beveiligingscamera’s hoog geplaatse lampen zijn met breed verdeeld licht. Dat is prima in een bedrijfsmatige omgeving maar niet in de tuin. Bij mensen thuis in de tuin worden spotjes en dergelijke gezien als prettig licht. Dit is niet diffuus en daardoor niet goed voor dergelijke bewakingscamera’s.

Wat als het licht niet goed is, hoe krijg je dan perfect kleuren nachtzicht?
Dat doe je met verlichte beveiligingscamera’s. Dat zijn camera’s waar kleine led lampjes in zitten die niet de omgeving verlichten maar wel genoeg licht maken voor de bewakingscamera’s. In het onderstaande beeld is wat je met het blote oog ziet wanneer het licht staat ingeschakeld met verlichte beveiligingscamera’s.

wat je met het blote oog ziet met verlichte bewakingscamera's
Dit is het beeld wat je vervolgens ziet met de camera op een beeldscherm.

30 meter nachtzicht beeld

Met de huidige stand van zaken is dit best mogelijke manier om in donkere of niet optimale situaties perfect kleuren nachtzicht te maken. Wilt u alles uitgebreid in een vlog zien? Zie:

Om te zien waar u een dergelijke camera krijgen KLIK HIER

Meer artikelen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.