Foute verkopers van beveiligingscamera’s

Als u beveiligingscamera’s koopt gaat daar in vele gevallen wat mis. Wat er mis gaat is dat het resultaat na kopen en installatie zelden leidt tot effectieve beelden. Als u met beelden van bewakingscamera’s naar de politie moet kunt u in 93% van de gevallen niks met de beelden. U heeft uw geld dus weggegooid en dat is vreselijk zonde.

Het probleem is dat in de regel bewakingscamera’s en de installatie daarvan niet als een echt vak wordt gezien. Als je online een paar beveiligingscamera’s koopt en ophangt is het wel klaar. Met een verkoopgesprek van een half uur denkt u alles wel te weten en dan gaat u aan de slag. \

In de praktijk heeft u vaak verkeerd spul gekocht en in bijna alle gevallen hangen de camera’s op de verkeerde plek (niet bij de inbraakpunten en te hoog om gezichten te kunnen filmen).

Een prachtig voorbeeld van hoe het mis kan gaan. En daarna weer goed.
Recentelijk hadden we een klant waarbij alle facetten die dit proces duidelijk maakt in zit. Deze mensen hadden last van een erg vervelend persoon uit de buurt die hun leven tot een hel maakte. De mevrouw van dit stel zat met een burn out thuis.

In de eerste instantie had ze, en zo gaat het vaak, door een kennis ‘met kennis van zaken’ advies gevraagdBascom draadloos en die had camera’s voor haar geinstalleerd. Dit soort van kennissen hebben vaak geen verstand van bewakingscamera’s, doorgaans meer van computers en techniek in algehele zin. De kennis van een dergelijke persoon met iemand die elke dag werkt met beveiligingscamera’s en deze installeert is natuurlijk onvergelijkbaar.
Ook in dit geval leidde dit niet tot het gewenste resultaat. De beelden hadden niet de juiste kwaliteit, zo ook niet de betrouwbaarheid.

Uiteraard was deze mevrouw nu echt helemaal van slag en hebben bij een van de duurste online bedrijven van Nederland beveiligingscamera’s besteld. Daar had ze een prettig gesprek mee en werd er gekozen voor een draadloos systeem. Er werd nog even Google maps bij gepakt en toen werden haar 4 camera’s aangeraden voor een rijenwoning. Dit alles voor € 2200.

Helaas waren de beelden nog lang niet naar haar wens. De beelden waren wel in kleuren nachtzicht maar de resolutie kwam niet boven videoband kwaliteit uit. Dit is natuurlijk niet leuk maar de installatie was echt heel erg lelijk.

Ze hebben zeer uitgebreid met dit bedrijf overlegd maar ze konden niet ontdekken waarom de kwaliteit zo slecht was. Hierna waren ze ten einde raad en hebben ze ons gebeld. Uiteraard vonden we de beeldkwaliteit beroerd maar waren we met name onder de indruk van hoe het was aangelegd. Overal waren draden in beeld het hele huis was slordig. De camera’s hingen helemaal niet op de best mogelijke plaats. Alles had veel slimmer en heel erg veel netter gekund en zeker heel veel goedkoper.

Slechte verkopers
Naar ons idee is dit tylisch een gevolg van een een commercieel ingesteld bedrijf. Zo snel mogelijk de klant drukken naar de verkoop, zo veel mogelijk beveiligingscamera’s pushen en dan incasseren op materiaal waar heel veel marge op zit. Lees verder onder het filmpje.

Zie hoe alles is gegaan in het onderstaande filmpje

Wat heel vervelend is is dat dit typisch is. Verkopers hebben geen zin om het goed te doen. Eerlijk gezegd hebben consumenten dat vaak ook niet. Men vind het ‘veel gedoe om een paar camera’s’.

En toen?
In dit geval waren deze mensen heel veel geld kwijt en waren ze wanhopig. Nu waren de geesten rijp om het goed te doen. Ik heb hen foto’s laten maken van en naar het huis. Daarmee snap je het huis en de omgeving. Daarbij heb ik hen een plattegrond laten tekenen. Ook hebben ze films gestuurd van bepaalde plekken in de woning.

Nu had ik een prima inzicht in de woning en konden we een oplossing bedenken hoe de beveiligingscamera’s de beelden maakten die effectief zijn. Hoefden we niet meer camera’s te leveren dan nodig, waren er helemaal geen kabels meer in beeld. Was de bedrijfszekerheid veel hoger en waren ze bijna € 1000 !! goedkoper uit!

In bovenstaande afbeelding ziet u hoe de schutting bewaakt is. Zowel bij dag als bij nacht is het onmogelijk aan de schutting te zitten of daar overheen te klimmen. De vervelende buurman in kwestie was ook erg ‘boos’ waaruit de effectiviteit natuurlijk ook blijkt. Om vervelend te doen moet hij nu andere manieren vinden maar onze klant kan zich nu weer veilig voelen in haar eigen huis. Ook heeft ze nog geld over voor vakantie.

Waar moet u op letten bij verkopers?
Dat ze u helpen met alle facetten, niet alleen hoe u beeld krijgt op uw telefoon maar ook dat u straks wat heeft aan de beelden. Bovendien moet alles goed aangesloten kunnen worden en uw huis moet netjes blijven. Let wel, de Politie heeft slechts in 7% van de gevallen bruikbare beelden dus bijna altijd doen mensen het verkeerd. Ook als u draadloos wilt aansluiten is het de vraag of alles het doet. Wifi of een signaal via het stopcontact werkt niet vanzelfsprekend, ook is er geen garantie dat alles blijft werken op lange termijn, als u het goed wilt doen moet het getest worden.

Om het goed te doen moet er minimaal:

  • Plattegrond komen of filmpjes aan de binnenkant
  • Foto’s van en naar het huis
  • bekend zijn waar de router staat, waar utp bekabeling loopt of aansluitingen zijn
  • Of er wifi versterking is en extra routers in het netwerk zijn

Daarmee weet je waar je camera’s het beste kunt ophangen, hoe je problemen kunt voorkomen en hoe alles het netste blijft. Als je het serieus wilt doen is het vreemd dat in een half uur alles besproken is.

Meer artikelen

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.