Goede apps voor beveiligingscamera’s

Hoe vind je een goed app voor je beveiligingscamera?
Mensen die zoeken naar bewakingscamera’s vragen zich vaak af wat een goede app is. Nu is het zo dat de meeste apps wel goed werken doorgaans qua indeling, de meeste apps lijken qua logica best wel veel op elkaar. Problemen ontstaan bij de ontwikkelaars. Het is belangrijk dat apps goed onderhouden worden. Ze moeten immers goed functioneren met telefoons die wel in een hoog tempo aan verandering onderhevig zijn. Zaak is om als leek te ontdekken hoe je de betere app kunt onderscheiden.

Koop een camerasysteem bij een gerenommeerd bedrijf
Bedrijven die gerenommeerd zijn en die leven van de verkoop van beveiligingscamerasystemen kunnen het zich niet permitteren om slechte apps te hebben. Dan ontstaan er voor dat soort bedrijven onmiddelijk grote problemen, als er dan problemen zijn met apps, die zullen er voor zorgen dat dat ook snel wordt opgelost.

Let wel, ieder bedrijf zal wel eens problemen krijgen met apps. Apps moeten periodiek worden vernieuwd omdat alles er omheen veranderd. Dan kunnen er dus problemen ontstaan voor de update (het was dus nodig om een update te doen) maar ook kunnen er problemen ontstaan na de update (de zogenaamde bug). Bij bedrijven die serieus bezig zijn apps te ontwikkelen is dat tijdelijk.

Reviews van apps lezen
Reviews lezen van bewakingscamera apps is in principe wel verstandig maar er werken vaak veel leken met apps. Ook zijn een heel groot gedeelte van de verkopers van cameramateriaal bedrijven die afrekenen en dan de spullen doorsturen. En ook zijn er heel erg veel consumenten die beveiligingscamera’s draadloos kopen zonder dat er vooraf verbindingen worden getest. Wat er dan gebeurt is dat camerasystemen niet goed werken door instellingen, verkeerde installaties of dat dingen geprobeerd zijn die niet goed kunnen. Daarvan wordt de app nogal eens als schuldige aangewezen.

Een voorbeeld van wat we vaak mee maken is dat de klant belt dat ‘de app het niet meer doet’. Vervolgens vragen we door en dan blijkt dus dat het camerasysteem niet meer online kan komen. Heel vaak komt dat omdat men wifi versterking heeft aangeschaft en niet goed ingesteld of dat men over is gegaan naar een andere internet provider. Op dat moment kan het goed zijn dat het camerasysteem of die wifi versterking een andere instelling moet. Nadien komt het camerasysteem weer online ‘en doet de app het weer’. Bij ons is dat geen probleem omdat we hier ervaring mee hebben maar heel veel bedrijven kunnen of doen dit niet. Als je je camerasysteem op Ebay, in China of bij de bouwmarkt koopt zal het best ingewikkeld worden hier een goede oplossing voor te vinden.

In de reviews is crashen wel een indicatie dat de app niet goed is. Evenwel kan dat komen wanneer de software van de telefoon niet recent is of de telefoon zelf niet capabel genoeg is.

Zie hieronder de uitgebreide vlog over apps voor beveiligingscamera’s

Apps kiezen
In de regel is het zo dat apps bij bepaalde apparatuur horen, elk merk heeft zijn eigen app en apparaten waarbij je beelden kunt terug kijken hebben ook hun eigen apps. Je kunt niet ergens later een andere app bij zoeken. Als een camerasysteem je bevalt zit je ook vast aan de app die daar bij hoort. Bij ip camera’s heb je vaak wel meerdere apps waarbij je camera’s kunt volgen. Het nadeel daarvan is dat het volgen van losse camera’s wel lukt maar dan lukt het niet om beelden terug te kijken.

Wat is belangrijk voor een goede werking van de app?
Dat de camera een goede verbinding kan maken met uw router. Als je dat bedraad doet gaat dat natuurlijk altijd goed. Bij draadloos is dat zeer de vraag, maar dat is te testen. Houdt er rekening mee dat de camera beelden moet sturen naar de router. Voorst moet de router beelden ‘uploaden’ naar internet. Met download internet snelheid waar de meeste mensen naar kijken heeft het niks te maken. Draadloos data sturen van een camera naar een beveiligingscamera is niet gemakkelijk, vaak is het heel erg veel data wat continue, realtime en vlekkeloos gestuurd moet worden is minder makkelijk dan je denkt. Je kunt wel een goede router hebben of goede wifi. Het is de camera die de kracht moet hebben om alles naar de router te sturen. Dat gaat over een paar meter wellicht goed, maar door een modern huis heen is dat helemaal niet makkelijk. Gaat dat niet perfect dan zal het beeld uitvallen of haperen.

Powerline
Je kunt ook werken met het signaal via het stopcontact dan maakt de afstand wat minder uit en de bouwkundige omstandigheden van het huis. In dat geval heb je te maken met frequenties over het stroomnet. De frequentie van de powerline moet goed overeen komen met de frequenties die je reeds op je stroomnet hebt. Als de frequenties te veel overlappen dan is de verbinding niet goed en kan het uitvallen of haperen.

Geralateerde artikelen

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.