Wat is beter, een bullet of een dome beveiligingscamera

Dome camera vs bullet
Over het algemeen houden consumenten van compacte camera’s, daarom is er een voorkeur voor dome camera’s. Het probleem echter met dome camera’s is dat die een glazen dop hebben die niet beschermd is. Met wind en regen komt er op dat glas viezigheid op dat glas en dat heeft grote gevolgen voor het nachtzicht op infrarood. De viezigheid reflecteert op de infraroodref;ectie op infrarood en daardoor krijg je slecht nachtzicht.
het volgende probleem is dat de glazen dop niet van glas is gemaakt maar van kunst stof, dat betekent dat na verloop van tijd het plastic dof wordt, ook daardoor zal het nachtzicht slecht worden. Een bullet type camera, langwerpig traditioneel model heeft dat probleem niet. Daar zit een ‘petje’ boven die het glas beschermd dus op infrarood heb je dat probleem niet.

Kleuren nachtzicht
Op kleuren nachtzicht werk je niet met infarood en als het glas vies wordt reflecteert dat niet. Die techniek werkt als volgt, als jestrarlicht beeld achtertuin hele goede camera’s hebt kun je het aanwezige licht versterken en krijg je een prachtig kleuren nachtzicht beeld.

Wow! dus nu kunnen we alsnog weer dome camera’s kopen? Nee. Beter van niet, zie onderstaande tekst.
Op de straatkant heb je straatverlichting, dat zijn lampen die hoog zijn opgesteld met daarin lampen die een licht uitstralen met een brede kijkhoek. Het licht aan de straatkant is mooi verdeeld. In de achtertuin bijvoorbeeld is dat licht vaak onvoldoende aanwezig en als er licht is is dat vaak in spotjes en is het licht niet mooi verdeeld. Wat er dan gebeurt is dat of het beeld donker wordt of maar deels.

 

Verlichte camera
Als je dan toch prachtig nachtzicht wilt hebben hebben we daar een techniek voor met lampjes in de camera’s. We noemen dat

wat de camera ziet
beeld met verlichte bewakingscamera

verlichte camera’s maar ze zijn ook bekend als colorvu camera’s. De techniek er achter is dat de lampjes in de camera’s heel weinig licht maken maar dat is op zo’n slimme manier dat de tuin heel donker blijft en de camera alsnog een heel mooi kleuren nachtzicht beeld maakt. Het verschil met verlichte camera’s en colorvu of minder goede camera’s is dat je tuin donker blijft in de nacht, het licht heb je bij verlichte camera’s geen last van.
De verlichte techniek werkt niet met een glazen dop, anders zou het licht reflecteren. Dus gebruiken we daarvoor het model turret als je dan toch een compacte camera wilt.
Klik HIER als je een verlichte camera wilt bekijken 
Klik HIER als je een cameraset wilt bekijken met verlichte camera’s
Verlicht bewakingscamerasysteem met kleuren nachtzicht - 2 Camera's-0

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.