Onderhoudscontracten zijn onnodig voor beveiligingscamera systemen

Vele bedrijven bieden onderhoudscontracten aan voor bewakingscamera systemen. Dat is een enorm lucratieve business voor leveranciers omdat er in de praktijk nauwelijks onderhoud nodig is.

De bijgetoonde afbeelding geeft een idee wat je van zoiets kunt verwachten. 29,50 is het bedrag ex btw maar ook exclusief voorrijkosten. Gesteld dat het materiaal 5 jaar mee gaat ben je € 1770,- ex btw kwijt en 2141,70 inclusief btw.

Als wij een beveiligingscamerasysteem leveren krijgen we daar gemiddeld 3 telefoontjes voor in 5 jaar tijd. € 2141,70 is dan een geweldig goede compensatie. Bovendien kun je dan nog steeds voorrijkosten, uren en onderdelen rekenen.

Gelet op dit voorbeeld kun je dus geld vragen voor het beantwoorden van vragen en hulp op afstand. Normaal gesproken heb je dat niet nodig als je een goede instructie geeft. Als mensen zelf niet willen kijken of er met heel veel onkunde er een zooi is gemaakt en we moeten er voor komen rijden dan rekenen we wij er ook wel geld voor maar dat komt in de praktijk nagenoeg niet voor. Datzelfde geld voor beelden terughalen, dat is heel makkelijk met een instructie. Als je het niet wil doen dan begrijp ik dat iemand daar wat voor rekent maar in de regel komt dat ook niet echt voor.

Schoonmaken is bij infrarood nachtzicht veel vaker nodig dan 1x per 2 jaar maar dat kan in seconden met een doekje. Met kleuren nachtzicht heb je dat probleem niet, vuil reageert op infrarood en bij kleuren nachtzicht heb je dat probleem niet. Vele defecten en problemen hebben te maken met de materiaalkeuze en de wijze van installatie.

Zaken als updates kun je gewoon op automatisch zetten, het is heel raar dat iemand daar voor moet komen. Port Forwarding heb je met moderne camerasystemen meer nodig maar het klinkt wel goed. Remote inloggen kun je met elk modern camerasysteem tegenwoordig.

Als u een bedrijf zou vinden die u goed adviseert en u een consument bent die het fijn vind goed geadviseerd te worden dan denk ik dat u zeer goed zonder kunt. Daartegenover staat dat wanneer u dat niet doet er wel veel ellende mogelijk is.

Het beste is uw beveiligingscamera systeem te kopen bij een goed adres en niet aan dit soort contracten te beginnen.

Hieronder de vlog over onderhoudscontracten.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.