Topkwaliteit bewakingscamera's

  • Op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, is dezelfde dag verstuurd
  • Altijd gratis bezorgd in heel NL & BE
Open menu Menu

In vele gevallen is het zeer prettig dat bewakingscamera's een PoE functie hebben. Waarom? Op de plaatsen waar u uw bewakingscamera wilt plaatsen is meestal geen stopcontact. Met PoE oftewel Power over Ethernet kunt u zowel de data of voeding over de utp kabel laten lopen. Het maximum bereik van PoE is 100 meter. Op een PoE poort voor bewakingscamera´s staat 12 volt bij 1.2 ampère en is dus 15 watt.

Om beveiligingscamera´s te voorzien van voeding en data heeft u een PoE switch nodig of een PoE injector.

 
Wat is een PoE switch?

Een PoE switch verdeelt de data over meerdere camera's en voorziet de bewakingscamera van stroom.

poe switch bewakingscamera


Het aansluiten werkt in principe zo, ten eerste heeft de switch stroom nodig. De hoeveelheid volt is doorgaans gerelateerd aan de hoeveelheid camera's die via PoE gevoed moeten worden. Let dus op dat u niet de stekker van de voeding van de PoE switch aansluit op uw bewakingscamera, dan is die onmiddellijk stuk. De stekker past precies in de stekker van de camera maar de switch heeft een hoger voltage.

In de Up Link komt de aansluiting op het lokale netwerk. Dus die gaat naar de router of switch van het lokale netwerk. Vanaf dit moment is op de PoE uitgangen voeding en data voor de beveiligingscamera's beschikbaar. De bewakingscamera sluit u in een directe verbinding aan op de PoE poort.

Hoe kunt u zien dat uw PoE switch naar behoren functioneert? Per PoE poort zijn er 2 lampjes, 1 die aangeeft of de data wordt doorgegeven en een 2e die aangeeft of er voeding wordt gegeven naar de camera.

Wat als alleen het data lampje knippert van uw PoE switch? Dan is of de utp kabel niet goed (meestal de stekker) of de aangesloten beveiligingscamera heeft geen PoE functie. Let er op welke lampjes er knipperen op uw camera. Op de camera zitten op de stekker ook 2 lampjes, 1 voor data (groen) en 1 voor voeding (oranje). Alles functioneert naar behoren als het groene lampje knippert en het oranje lampje uit is. Als alleen het oranje lampje brandt zegt dat dat er alleen data is maar geen voeding. Dan doet de camera het dus niet. Het kan ook dat beide lampjes gaan branden en de camera het niet doet, dan is er wel voeding maar te weinig.

Als u een switch heeft moet u er ook op letten dat de switch wel snel genoeg is. Daar een camera bij Full HD vaak alleen voor 250 mbs aan data levert is een gigabit switch wel nodig.

 

Wat is een PoE injector?

Een PoE injector zorgt dat naast data ook voeding wordt gegeven aan een bewakingscamera.

poe injector bewakingscamera 

In het bovenstaande voorbeeld van een TP link injector wordt aan 1 kant voeding aangesloten en de utp kabel vanaf het lokale netwerk. Aan de andere kant is de gevoede poort die de beveiligingscamera voorziet van data en voeding.

 

Recorders met ingebouwde PoE poorten

Beveiligingscamera recorders met ingebouwde PoE poorten, is dat handig? Ja dat is het zeker tot er wat gebeurt. Bewakingscamera apparatuur draait 24 7 het hele jaar lang door. U kunt er van uit gaan dat er uiteindelijk iets stuk gaat en dat zullen in de eerste plaats de voedingen zijn, daarna zal de harde schijf het een keer begeven. Componenten waarvan je weet dat die stuk gaan moeten naar ons idee gemakkelijk te vervangen zijn. Met een ingebouwde PoE poort kan dat niet en zult u dan een nieuwe recorder moeten kopen. Dit geldt dan natuurlijk ook voor een harde schijf. Waar op te letten op de voeding voor een bewakingscamera? Neem wat meer ampère dan minimaal nodig, een beveiligingscamera heeft doorgaans 1.2 ampère nodig. Wij leveren dan doorgaans 3 ampère zodat wanneer de voeding aan kracht verliest hij altijd zat over houdt. Voor wat betreft harde schijven moet u schijven hebben met een heel lang uithoudingsvermogen. Hierbij denken wij aan Toshiba en Western Digital. Slechte ervaring hebben wij met Seagate.  

Gerelateerd blogartikel, bewakingscamera's bekabeld, draadloos op wifi of draadloos met powerline adapters aansluiten

Zie ook de vlog met erg belangrijke tips voor het ophangen van uw camera's

Wilt u meer weten over het grote belang van voedingen voor bewakingscamera systeem? Klik HIER
Wilt u meer weten over geheugens voor beveiligingscamera systemen? Klik HIER
Wilt u meer weten over draadloze camerasystemen? Klik HIER