PoE staat voor Power over Ethernet. Daarmee kun je beveiligingscamera’s via de utp kabel voorzien van zowel data als voeding. Je hoeft dus geen stopcontact te hebben in de buurt van de camera’s.

Met wat voor aparaten kun je aansluiten op PoE?

Dat kan met een PoE switch, een PoE injector en het kan met PoE poorten van een recorder voor bewakingscamera’s. Een PoE switch is gelijk aan een normale switch behalve dan dat er ook voeding uit komt. Een PoE injector is een voeding voor 1 beveiligingscamera. Tp link poe voeding voor 1 beveiligingscamera

De voeding voor bewakingscamera’s is in de regel 48 of 52 volt, het wattage per poE poort voor een beveiligingscamera vaak ongeveer 15 watt. Rechts een afbeelding van een PoE injector.

PoE of PoE plus

PoE plus geeft meer vermogen over de utp kabel dan PoE. In de regel is voor bewakingscamera’s PoE voldoende maar mocht jeje grote zorgen maken over er wel voldoende power door de bekabeling naar de camera komt kun je PoE plus overwegen. Als de kabel oud en heel lang is is dat voorstelbaar of wanneer je een PTZ (bestuurbare) camera gebruikt. Deze laaste gebruikt meer vermogen dan een statische camera (bij het draaien).

Wat voor kabels heb je nodig voor PoE?

Er zijn enorm veel verschillende utp kabels te koop. Met bewakingscamera’s gebruik je maar een beperkt gedeelte van de capaciteit van de datakabel. Je kunt kopen Cat5 tot en met Cat 8. De laagste Cat, 5 dus is ruim voldoende.

PoE werkt met een maximum van 100 meter. Als je grote afstanden moet afleggen zoals 50 meter en meer dan begint het materiaal gebruik relevant te worden. Goedkope utp kabels bestaan uit een soort aluminium legering. De duurdere kabels hebben koper kern. Koper heeft minder weerstand dan de aluminium legering dus dan kun je bij grotere afstand beter koper gebruiken.

Onder de vlog over welke kabels u nodig hebt voor bewakingscamera’s

Andere artikelen: