Bewakingscamera’s offline wat te doen?

Wanneer uw beveiligingscamerasysteem of deurbel camera offline gaat is dat heel vervelend. Er zijn verschillende oorzaken wat dat kan zijn;

  1. slecht contact
  2. netwerkprobleem/ ip conflict
  3. een instelling

1 Slecht contact
Dit komt het meeste voor. Het meest belangrijke is een contact die nat/ corrosie heeft bij de camera. Haal de camera er af en kijk in de stekker of alleConnector van bewakingscamera spijltjes nog recht zijn en of er corrosie op zit? De camera moet in contact kunnen komen met de recorder en of het netwerk. Als het bedraad is controleer dan alle bekabeling, stekkers en voedingen. Bij de stekkers is vaak een ledje die aan moet staan en knipperen. Als alles goed is knippert het ledje meerdere keren per seconde. Staat hij uit is er geen stroom of contact. Staat het lampje aan maar knippert hij niet is er geen dataverkeer. Pulseert hij is er vaak een ip conflict netwerk probleem.

Als het beveiligingscamera systeem draadloos is kijk dan de onderstaande vlog om te zien wat er wel en niet goed moet gaan voor een draadloos camerasysteem. Zie onderstaande vlog, de rest van het artikel gaat verder onder de video.

2. Netwerk probleem/ IP conflict
Een netwerk wordt doorgaans geregeld door een router. Die geeft alle apparaten in het netwerk een eigen ip adres en geeft alle separate apparaten wat ze moeten doen. Als de beveiligingscamera’s en recorder in het menu netwerk op DHCP staat en er 1 apparaat die IP adressen uit geeft hoort alles automatisch goed te gaan. Het IP adres hoort in de range van de router te zijn, het subnet 255.255.255.0, de gateway moet dezelfde als de router zijn en dns server kan zijn 8.8.8.8

Wanneer dat netwerk niet goed geregeld is komen dubbele adressen voor, kunnen apparaten elkaar niet vinden of kunnen apparaten niet online komen. De meeste problemen komen voor door wifi ondersteuners of door extra routers in het netwerk. Zie onderstaande video wat het is en wat er aan te doen is. Het artikel gaat verder onder de video.

3. Instellingen niet goed
Naast netwerk instellingen bestaat er in een camerasysteem ook een setting voor cloud. Die moet aan staan hij is uit te zetten.

Gerelateerde artikelen:
Beveiligingscamera’s draadloos aansluiten
Top 5 problemen met bewakingscamera’s
Wat is beter, een dome of een bullet beveiligingscamera
Het belang van voedingen voor camerasystemen
Geheugens voor camerasystemen
Het belang van een sensor voor bewakingscamera’s