De gemiddelde persoon heeft niet als hobby beveiligingscamera’s, die worden gekocht omdat men die noodzakelijk vind. Daarom kopen mensen ze liever niet duurder dan nodig. Als leek kijk je dan naar goede specificaties en een lage prijs. Het liefste nog met een merkje er op. Als je dan gaat zoeken zie je meteen wat je zoekt. Voor weinig geld kun je camera kopen in hoge resolutie, microfoon en wat dan nog er op. Doe je dan een aankoop?

Waarschijnlijk niet. Waarom niet? Specificaties zeggen niks over de kwaliteit, met name niet bij beveiligingscamera’s. Met gereedschap kun je datzelfde ook heel goed zien. De Lidl verkoopt wel een accuboormachines (en ook ander gereedschap) maar op een of andere manier zie je nooit professionals met gereedschap van de Lidl. Waarom niet? Ze hebben toch dezelfde specificaties? Die boormachines kunnen kloppen, boren, zijn 18 volt en er zit zelfs een lasertje op, prachtig toch? Blijkbaar niet kopen de bouwbedrijven accuboormachines die 6x duurder zijn. Met dezelfde specificaties. Het komt door de kwaliteit van de onderdelen, de dure machine doet zijn werk gewoon beter, heeft minder problemen en gaat veel langer mee.

Dat is met camera’s precies hetzelfde. Specificaties zeggen niks, je moet wel de juiste vragen stellen. Maar om die vragen te stellen moet je er wel heel veel verstand van hebben, dus hoe doe je dat dan? Niet, maar je kunt wel om voorbeelden vragen en dan moet je hopen dat het lang mee gaat. Als je bewakingscamera’s dan vervolgens niet dezelfde beelden hebt kun je je geld terug vragen. Ook moet jeje af vragen wanneer de camera’s goedkoop zijn en zogenaamd hetzelfde doen als de dure of dat wel klopt. Professionele camera’s kosten zomaar € 1500 per stuk en dan heb je maar een hele simpele camera in een lage resolutie. Denk niet dat die camera’s hele speciale dingen kunnen, als ze dat kunnen zijn ze nog vele malen duurder. Die camera’s kunnen filmen en verder niks. Een camera van 150 euro zegt wel dat hij hetzelfde kan maar meestal zijn er wel degelijk verschillen.

Oftewel, specificaties en kwaliteit zijn hele andere dingen. Omdat mensen wereldwijd zo over beveiligingscamera’s denken zijn er voor fabrikanten heel veel hele goedkope onderdelen beschikbaar met hoge specificaties. Je kunt van troep hele hoge specificaties maken.

Kijk dus goed uit bij je aankoop!

Onder de vlog, de grootste fout bij het kopen van bewakingscamera’s

Onder de vlog, op welke specificaties moet je letten bij het kopen van bewakingscamera’s?