Standaard leveren we onze verlichte beveiligscamera’s ingesteld af, We overleggen met de klant wat elke camera indivueel moet doen en geven die dan de juiste felheid en instelling. Wensen kunnen veranderen en op deze pagina leggen we uit hoe je de lampen kunt instellen.

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de lampen (nog) niet via de recorder veranderd kunnen worden. Dat moet met een computer gebeuren. Dat kan op 2 manieren, de camera is gekoppeld aan het netwerk of wanneer de camera’s gekoppeld zijn aan de recorder (op de PoE poorten). Belangrijk om te weten, bij Windows werken de meeste gangbare browsers maar bij Apple is Firefox de beste browser. Andere browsers werken ook maar dat duurt heel erg lang.

Hieronder een film met uitleg wanneer de camera’s direct aan de computer gekoppeld vastzitten

Wanneer de camera’s aan het netwerk zitten aangesloten probeert u de onderstaande manier

Wat u moet doen is het ip adres in voeren in de adres regel van uw browser. Daarmee kunt u in het menu van de camera. De inlog is admin en 123456

inlog scherm beveiligingscamera

Een voorwaarde is dat uw netwerk werkt zonder netwerkconflicten, dat de camera niet direct op de recorder is aangesloten, en dat de camera in de range van uw netwerk staat. Als dat niet het geval is leggen we u onder de uitleg van de lampen uit hoe u dat doet. Onderaan deze pagina.

Lampen instellen van verlichte beveiligingscamera's

Bij led brightness stel je de felheid van de lampen in. Bij light on illumination geef je aan hoe donker of het moet zijn willen ze inschakelen. Bij image option kun je kiezen tussen normale mode, dat ze het gezicht extra mooi maken of diverse kenteken modi.

instelling led verlichte beveiligingscamera

Overigens kentekens kunnen filmen denken de meeste mensen te licht over. Daar komt wel het een en ander bij kijken. Een en ander uitgelegd in onderstaande film:

Als je deze settings doorlopen hebt zijn de lampen ingesteld. Wanneer je in het menu van de camera bent met de bowser kun je meer zaken instellen zoals onder andere:

Intelligent detect. Niet tegelijkertijd gebruiken met motion detect dat gaat de werking teniet.

Intelligent detect bewakingscamera

Gebied instellen voor intelligent detect

zones intelligent detect bewakingscamera

Motion detect

motion detect bewakingscamera

Gebied instellen motion detect

motion detect bewakingscamera

Video kwaliteit en resolutie instellen. Main stream is de kwaliteit waarmee je op neemt. Sub stream is de kwaliteit waarmee je de beelden volt op de app. Het is dus zo dat wanneer je de beelden kijkt op de app je lang niet de beeldkwaliteit haalt als de kwaliteit waarmee je op neemt. Die kwaliteit kun je alleen zien met een speciaal scherm die die resolutie ook aan kan. Het beeldscherm op een recorder staat vaak op full hd. Als de beveiligingscamera 5 megapixel is betekent dat dat je slechts 40% van de resolutie kunt zien. De politie daarintegen heeft wel beeldschermen waarop ze de volle resolutie kunnen zien. De scherpte van de opnames gaan niet verloren maar dan moeten de beelden wel direct van de recorder worden gedownload.

video instellen beveiligingscamera

Username en password aanpassen

user name en wachtwoord aanpassen beveiligingscamera

Het IP adres vinden. Wanneer je de camera hebt toegevoegd aan je recorder zie je daar het ip adres. Om in onze recorder het adres te zoeken dan ga je naar een camera regel. Vaak staat hij automatisch onderin het beeldscherm. Zoniet dan klik je op Cam config en zet je plug and play naar handmatig.

ip adres beveiligingscamera zoeken met nvr

beveiligingscamera handmatig toevoegen aan nvr

Wanneer je geen recorde/nvr hebt kun je het ook met de search tool doen.

Wat u moet doen is de bewakingscamera voeding geven en koppelen aan het netwerk met een netwerkkabel. Of alleen de netwerkkabel als u poe voeding heeft. De camera zoekt dan het IP adres op van uw router en met een scan tool moet u het ip adres vinden. De scantool vind u op MyDownload.store KLIK HIER

scan tool voor bewakingscamera opzoeken

Wanneer u de scan tool heeft geopend en geinstalleerd. Start deze doorgaans automatisch met zoeken. Als hij niet automatisch in de range komt van uw netwerk selecteert u de camera, klikt u onder op IP batch setting en klikt in de popup die hierop volgt op DHCP. Wacht 20 seconden en klik dan bovenin opnieuw op start search.

scan tool in de praktijk