Op deze pagina leest u hoe u de Guard viewer app installeert op uw telefoon. Wat u nodig heeft is uw smartphone, de recorder en een beeldscherm op de recorder. Zowel de recorder als de telefoon moet een verbinding hebben met internet. We laten hier 1 manier zien om de recorder toe te voegen op de app, er zijn meerdere manieren mogelijk.

In de eerste plaats moet de app Guard viewer worden gedownload. Wanneer u deze app hebt gedownload moet u een account aanmaken. Gebruik daarvoor een email waar u eenvoudig bij kunt. Er zal een verificatie code worden gestuurd naar het email adres die u nodig heeft.

nadat u een account hebt aangemaakt ziet u het onderstaande scherm

Druk op de 3 streepjes rechts boven en ga naar apparaten

Druk op het plusje

Nu ziet u het onderste scherm en ziet u de scan knop. Daarmee kunt u de QR code scannen, deze moet u uit het menu van de recorder halen.

In de recorder gaat u naar het menu ‘netwerk’ en daarna gaat u naar ‘P2P’ hierna ziet u het ondersaande scherm. Let op dat er in het menu NETWORK CONNECTED staat! Als de recorder niet connected is is deze offline. Dan kunt u de recorder niet toevoegen. Als deze recorder is aangesloten op de router en hij doet het nog niet zijn er waarschijnlijk netwerk problemen in uw netwerk. Dit heeft vaak te maken met een 2e router of andere wifi versteking. Sluit de recorder dan direct op de router aan van de internet provider en haal eventueel de wifi versterking en of 2e router van het stroom.

QR code voor beveiligingscamera scannen

Scan met uw app de QR code die u ziet op uw beeldscherm. Druk rechts boven op het opslag icoon. Druk op live weergave en als dat niet werkt gaat u naar ‘apparaten’

Via mijn apparaten kunt u ook op live weergave drukken en waarschijnlijk heeft u dan beeld.

Nu krijgt u het onderstaande beeld in 1 of meerdere vakjes. De knop afspelen is is om opgenomen beelden terug te kunnen kijken. Als u alles net heeft geinstalleerd moet u wellicht even wachten om beelden tegen te komen. Als u een camera heeft met microfoon kun je met het speaker icoon geluiden horen. Doe dit niet vlakbij de camera, dan slaat het geluid op hol. Als u een speaker heeft op de camera kunt u spreken door onderaan op het microfoon icoon te klikken.

Met de pijltjes schuin kunt u beeldvullend kijken. En met de knop hoog kunt u kiezen voor hogere beeldkwaliteit of gemakkelijk contact maken. Van belang om te weten is dat u met de app nooit de volle resolutie kunt zien van de camera. De opname kwaliteit is veel hoger dan u hier ziet. De beelden die de politie krijgt zijn aanzienlijk scherper.

Beelden terug kijken ziet er uit als onderstaande afbeelding. De blauwe balk loopt tot middernacht. Wilt u verder kijken moet u op de kalender kijken die er direct boven zit. De gekleurde streepjes zijn waargenomen bewegingen.

Met de icoontjes van het foto toestel en camera kunt u beelden van de opnames op slaan op uw telefoon.

Wanneer u wilt dat anderen ook het camerasysteem kan bekijken kunt u hen uw inlog gegevens geven. Dan zien ze hetzelfde als u. Nadat een andere persoon ook Guard viewer heeft gedownload en uw inloggegevens gebruikt heeft u nog niet meteen beeld. Ga dan naar ‘apparaten’ en start daar live weergave.

Er zijn meerdere manieren van delen mogelijk, maar deze staan hier omwille van de eenvoud niet omschreven.

Andere artikelen: