Topkwaliteit bewakingscamera's

  • Op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, is dezelfde dag verstuurd
  • Altijd gratis bezorgd in heel NL & BE
Open menu Menu

Hoe krijg je het beste kleuren nachtzicht met een beveiligingscamera

Deze instructie geld voor zeer goede bewakingscamera's met een Sony Super Starlight of vergelijkbare techniek. Deze techniek versterkt aanwezig omgevingslicht zodat er in de nacht een kleuren beeld ontstaat.

Wat moet je doen?
Er moet enig licht zijn in de nacht om te kunnen versterken, is er geen licht dan valt er niks te versterken. In dat geval wordt het beeld ook op super starlight zwart en moet er op infrarood gefilmd worden. Daarnaast is het zo dat het licht enigzins verdeeld moet zijn om optimaal te kunnen functioneren. 

Voorbeeld van een goed verdeeld omgevingslicht
super starlight 2 Camplete

Voorbeelden van een minder goed verdeeld omgevingslicht

Super starlight slecht verdeeld bewakingscamerasuper starlight slecht verdeeld licht beveiligingscamera

Het is voor de leek haast niet voor te stellen dat bovenstaande voorbeelden met dezelfde camera gemaakt zijn, maar dat is wel zo. Een bewakingscamera heeft software die gaat zoeken naar zaken die opvallen en hier door wordt de onbalans versterkt. Je moet dus zorgen voor balans in het licht. Opgeteld hoeft het niet veel licht te zijn als er maar licht is en het een beetje wordt verdeeld. In deze laatste voorbeelden is het raadzaam om en een (led) lamp bij te plaatsen en dan het liefst met een zo diffuus mogelijk licht. Met een 10 watt led lamp kom je in deze voorbeelden al een heel eind. 

Als er een beetje straatverlichting voor is ziet het er standaard vaak al heel mooi uit zie onderstaande voorbeelden
super starlight 1 Camplete bewakingscamerasuper starlight Camplete beveiligingscamera

U kunt altijd bij ons terecht voor vragen als u er meer over wilt weten, we kunnen u vooraf of nadien adviseren hoe u het beste resultaat haalt. Stelt u een vraag via vraag@camplete.nl of: 0515-764400

Andere belangrijke tips

  • Let u er ook op dat u de bewakingscamera niet te hoog hangt, stel u zich de vraag of de camera wel goed de gezichten kan filmen. Camera's bij de voordeur hangen we vaak op iets van 1.80 meter, op het plafond bij de deur is vaak te hoog. Dan zie je alleen de bovenkanten van hoofden en mis je zaken die in de omgeving gebeuren.
  • Zorg er voor dat de camera een beetje de verte in kijkt dan pakt hij het meeste licht,
  • Maak de camera's regelmatig schoon, met name met dome camera's is dat van belang en camera's die op infrarood filmen. Viezigheid zorgt voor minder goed beeld, in het bijzonder bij infrarood, die reflecteert op viezigheid.