Voor goed kleuren nachtzicht heb je in de eerste plaats een goede camera nodig. Een Sony Starlight of nog beter een Sony super starlight is dan wel aan te raden. In de regel moet je een camera hebben die bestaat uit goede onderdelen. Resolutie is niet het meest belangrijk, kwaliteit is belangrijk. Ten tijde van dit schrijven is de 5 megapixel Sony super Starlight mooier in de nacht dan die van 8 megapixel.

Nachtzicht in kleur op Super Starlight

Wanneer je kleuren nachtzicht wilt kun je geen infrarood ondersteuning gebruiken je bewakingscamera moet dus top zijn. Kleuren nachtzicht met beveiligingscamera’s krijg je wanneer deze aanwezig licht versterkt. Er moet een beetje licht zijn om te versterken en dat moet dus ook goed verdeeld zijn. Aan de straatkant gaat dat vaak heel goed, naast en achter het huis gaat dat een stuk minder goed. Aan de straatkant heb je licht van lantaarnpalen wat goed verdeeld is. Er zijn lampen die vanuit hoogte een mooi diffuus maken. Licht in de achtertuin is vaak sfeerlicht en sfeerlicht is vaak in spotjes, ook worden er accenten gelegd waarbij bepaalde zaken uitgelicht worden. Dat is niet ideaal voor een Starlight bewakingscamera.

Als het licht niet goed verdeeld is, gering is of er helemaal geen licht is kun je camera’s nemen met lampjes er in. Op onze website heten dat verlichte camera’s. Daarmee maakt de beveiligingscamera een heel klein beetje licht zonder dat het de tuin verlicht. Het beeld met de camera zelf is dan waanzinnig, het lijkt dan net alsof er een bouwlamp aan staat. Aan de straatkant is er geen verschil met een normale camera.

Verlicht bewakingscamerasysteem met kleuren nachtzicht- 8 Camera's-880

Heel belangrijk is ook dat bewakingscamera’s naar voren kijken en niet naar beneden. Dan werkt de camera beter en kan hij zijn licht veel beter pakken. Met name camera’s met licht versterkingstechnieken kunnen ook niet sterk naar beneden kijken. De versterkingstechnieken gaan dan reflecteren op de grond.

Onder de vlog hoe het beste kleuren nachtzicht