Met beveiligingscamera’s vind men het belangrijk dat je kentekens goed in beeld brengt. Dat is echter heel lastig om diverse redenen.

Ten eerste heeft een kentekenplaat een reflecterende laag. Wanneer je daar met een infrarood camera naar filmt licht de plaat helemaal op. Hierdoor zie je wit licht en en kun je de plaat niet af lezen. De enige manier om de kentekenplaat in beeld te brengen is met kleuren nachtzicht

Onder kentekens met kleuren nachtzicht

super starlight 2 Camplete

Onder kentekens met infrarood nachtzicht

Ten tweede is het heel lastig, wanneer de auto rijdt. Bij een rijdende auto is het super belangrijk dat je recht van voren filmt. Schuin gefilmd wordt het helemaal niks. Een rijdende auto kun je als je de camera goed hebt opgesteld met 30 frames per seconde een auto met kenteken tot 50 kilometer per uur redelijk in beeld brengen.

Ten derde wordt het heel lastig als auto’s lampen aan hebben. Dan heb je vlak naast de kentekens lampen, en aan de voorkant zeer felle lampen. Dat krijg je met een normale camera nooit in beeld, daar zijn speciale camera’s voor. Dat zijn beveiligingscamera’s met een hele snelle sluitertijd en vaak met veel plaatjes per seconde. Die snelle sluitertijd maakt het beeld heel erg donker. Hierdoor kun je normale dingen in de avond niet meer goed zien. De felheid van de lampen worden hiermee ook teniet gedaan en kun je kentekens wel goed aflezen.

Onder vlog, hoe kentekens te filmen met een bewakingscamera