Bij losse beveiligingscamera’s met een SD kaart gebruiken wij de Danale app. Het is een goede app maar u moet alles op de juiste manier installeren. Voor een goede werking van de app heeft u ook goede voorlichting nodig voor de installatie op uw netwerk. Er moet voldoende verbinding zijn up- en download, geen netwerk conflicten en de camera moet voorzien zijn van de juiste voeding. Op de laatste wordt vaak bespaard en dat geeft dan problemen. Deze app vind u in de Play of App store. Wat u doet is de app downloaden en een account aanmaken. Dat doet u op deze plek onder:

Dana;e bewakingscamera app inlog scherm

Als u dat gedaan heeft kunt u de camera toe voegen. Daarvoor moet u een QR code scannen. Wat u moet doen is de bewakingscamera voeding geven en koppelen aan het netwerk met een netwerkkabel. Of alleen de netwerkkabel als u poe voeding heeft. De camera zoekt dan het IP adres op van uw router en met een scan tool moet u het ip adres vinden. De scantool vind u op MyDownload.store KLIK HIER Doorgaans leveren we de de klant standaard een ingestelde beveiligingscamera en geven we er een QR code bij zodat een heleboel van de onderstaande stappen niet gedaan hoeven te worden. U hoeft alleen een account te maken in de app en een meegegeven QR code te scannen. Desalniettemin geven we hieronder alle stappen die er zijn.

scan tool voor bewakingscamera opzoeken

Wanneer u de scan tool heeft geopend en geinstalleerd. Start deze doorgaans automatisch met zoeken. Als hij niet automatisch in de range komt van uw netwerk selecteert u de camera, klikt u onder op IP batch setting en klikt in de popup die hierop volgt op DHCP. Wacht 20 seconden en klik dan bovenin opnieuw op start search.

scan tool in de praktijk

Voor het IP adres in in de adres regel van uw browser. De standaard inlog is admin en 123456

inlog scherm beveiligingscamera

Ga dan naar Netwerk en P2P, klik daar op enable

qr code aanmaken voor beveiligingscamera

Scan nu met uw app deze code. Nogmaals standaard geven we de qr code zodat u dit allemaal niet hoeft te doen.

beveiligingscamera toevoegen in de App

En dan doet u:

QR code scannen voor beveiligingscamera met de app

De bewakingscamera is nu toegevoegd aan de app. Geeft dan de camera een naam

Naam geven aan bewakingscamera

U ziet dan het onderstaande scherm met daarop knoppen voor verschillende mogelijkheden

Live scherm bewakingscamera

Het geluidsknopje links is om geluid van de camera wel of niet te horen. De pijltjes rechts is om beeldvullend te kijken. Het speaker knopje is om te kunnen spreken met de camera. Als de camera een speaker heeft. Het wolkje is om beelden terug te kijken. Als u daar op drukt ziet u het onderstaande. Wanneer u daar op heeft gedrukt komt u op de tijdbalk om camerabeelden terug te kijken. Dat kan dan alleen tot middernacht, wanneer u verder wilt terug kijken moet u de kalender in toetsen. Wanneer u bij het terug kijken op het video camera icoon drukt slaat u beelden op op uw telefoon die u kunt delen.

Wanneer u een bestuurbare camera hebt (PTZ) kunt u 2 vingers de camera besturen door over het beeld te vegen.

Beelden terugkijken met bewakingscamera

Onder ziet u horizontaal de opname balk. Blauw is geen beweging, rood is wel beweging. Je kunt terug kijken tot het begin van de dag. Om verder terug te kijken klikt u op de kalender, dan kunnen er ook andere dagen worden bekeken. Als u beelden wilt opslaan op de telefoon drukt u op de foto of de recorder.

tijdlijn app voor beveiligingscamera