Het is met LMS software mogelijk om bij onze camera’s een privacy mask in te stellen. Met deze software is overigens letterlijk alles instellingen van de camera’s aan te passen maar in dit geval beperken we ons tot de privacy mask. Wanneer u camera’s bij ons gekocht hebt kunt u deze software bij ons aanvragen en sturen we u een download link.

Hoe begin je?
Ten eerst moet de software gedownload en geinstalleerd worden. Voorts is de vraag hoe de camera’s zijn aangesloten. Er zijn 2 smaken, de camera’s staan aangesloten op uw netwerk of de camera’s zijn aangesloten op de recorder. Beide vergt een andere aanpak.

Camera’s aangesloten op het netwerk.
Hiermee bedoelen we alles behalve dat de camera’s direct op de poe poorten van de recorder staan. Het kan zijn draadloos viaflight mode Camplete bewakingscamera's een powerline adapter, op een switch, op de router op een wifi versterker et cetera. In dit geval is het van belang dat het netwerk uit 1 geheel bestaat. Dat betekent dat er niet verschillende netwerken zijn. Wifi versterkers en extra routers in het netwerk zorgen er standaard voor dat er meerdere netwerken in 1 netwerk zitten. Dat kan dan betekenen dat u met uw pc of laptop de camera’s niet kan bereiken met uw software. Wanneer dat het geval is kunt u het beste de routers of wifi versterkers uit zetten. Of nog beter, zorgen dat ze in dezelfde range komen als de router waarop het internet binnen komt. Doorgaans de router van de internet provider. Wanneer u de software op uw computer hebt draaien en deze zit bedraad (op vliegtuig modus ingesteld) op het netwerk of gewoon op wifi.

De camera’s zitten aangesloten op de poe poorten van de recorder.
In dat geval zitten de camera’s op de netwerkomgeving van de recorder en kun je er van buitenaf niet zomaar bij. Dan moet je een truukje toepassen. Je moet dan de computer bedraad aansluiten op 1 van de poe poorten van de recorder. En de computer op vliegtuig modus zetten. Ergo, de camera die je wilt veranderen moet op zo’n poort en je computer dus ook, op welke poe poort maakt dan niet zoveel uit.

Recorder met poe poorten Camplete bewakingscamera's
Nu hebben de computer en de camera’s dezelfde netwerkomgeving en kun je aan de slag!

Werken met LMS
Open het programma, de inlog is 123456.

LMS inlog Camplete bewakingscamera's

Nadat je het programma geopend hebt kom je in het overzicht scherm, klik op Devices.

LMS programma overzicht scherm Camplete bewakingscamera's

Daarna kom je in het menu om de camera toe te voegen aan het programma. Begin met pijl 1 devices, dan 2 Search, 3 vink de camera aan en dan 4 ADD. Daarna verschijnt de camera ook beneden en is hij toegevoegd aan het programma.

LMS programma camera toevoegen Camplete bewakingscamera's

Als je dit gedaan hebt kun je de camera openen in het programma. Dubbelklik links met de linker muisknop op het ip adres om de camera te openen. Klik op de rechter muisknop in het beeld van de camera, dan zie je een popup. In die popup staat een heleboel maar je klikt op Remote Configuration.

LMS live view Camplete bewakingscamera's

Klik Hier eerst op MEDIA, daarna klik je op PRIVACY MASK. Met je muis kun je nu klikken met de linker muisknop ingedrukt houden en schuin slepen. Zo trek je een rechthoek en daarin komt dan de privacy mask. Met clear kun je hem verwijderen. Vergeet niet op te slaan wat je gedaan hebt bij save!

LMS privacy mask maken. Camplete bewakingscamera's

Nu je hier toch bent kun je hier ook gebieden aangeven voor motion detect. Geblokt is waar je een melding krijgt, transparant is waar je die niet krijgt. Het niet krijgen is handig bij struikgewas of een drukke weg.

LMS programma motion detect instellen. Camplete bewakingscamera's