Voor ingebruikname recorder
Wanneer je de recorder in gebruik neemt moet je de recorder aansluiten. Op stroom (rond gat rechts), er moet een muis aangesloten worden (usb), op de losse utp aansluiting. De 8 poorten die zijn voor de camera’s, die poorten zijn ook PoE, dat wil zeggen dat de camera’s ook stroom krijgen via de utp poorten. Het netwerk kan perse niet op die 8 poorten, wanneer je dat doet komt de recorder niet online voor het functioneren van de app. De blauwe stekker (vga) en de hdmi poort zijn om een monitor of tv aan te sluiten. Het voordeel van een tv is dat deze ook geluid kan afspelen een monitor kan dat niet. Daar heb je wat aan als de camera’s ook geluid opnemen. Als monitor kun je niet een laptop gebruiken.

PoE voeding voor beveiligingscamera's op een recorder

Wanneer je deze stappen doorlopen hebt kun je de recorder aanzetten. Om in de recorder te komen wordt er eerst een wachtwoord aangevraagd dat is in de eerste instantie 123456 daarna wordt u gevraagd een eigen wachtwoord aan te maken. Wanneer u de camera’s direct op de poe poorten hebt aangesloten beginnen de camera’s automatisch te werken. Dat kan een paar minuten duren. Bij het opstartmenu moet u de tijd, de taal en de tijdzone instellen. Zet wel het vinkje DST aan, dan gaat de recorder automatisch van en naar zomer- en wintertijd.

De app die bij deze recorder hoort heet Guard Viewer. Daar is een separate instructie voor op deze website onder de veelgestelde vragen. Wanneer je volgt, ‘Menu’ – ‘Netwerk’ – ‘P2P’ vind je de qr code om de app toe te voegen. KLIK HIER om naar de instructie te gaan van de app.

In de onderstaande film leggen we kort uit hoe de basis functies werken van de recorder.