Topkwaliteit bewakingscamera's

  • Op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, is dezelfde dag verstuurd
  • Altijd gratis bezorgd in heel NL & BE
Open menu Menu

Hoe plaats ik een SD kaart in een Foscam IP beveiligingscamera?

In verscheidene Foscam IP camera's kunt u een SD kaart plaatsen. Als u een dergelijke camera koopt is vaak niet heel duidelijk of de camera die opslag wel of niet kan hebben. Ook is het niet helemaal duidelijk hoe dat dan vervolgens moet. Om dat duidelijk te maken geven we hier weer welke camera's geschikt zijn voor opslag op een SD kaart, welke SD kaart dan gecshikt is en hoe u deze SD kaart in de camera plaatst. 

Welke Foscam Ip camera's zijn geschikt?

Voor de binnencamera's zijn dat de volgende modellen:
-          FI9821P
-          FI9826P
-          FI9816P
-          Fosbaby
-          Fosbaby P1
-          C1
-          C2
-          R2
-          R4

Buitencamera’s:
-          FI9828P
-          FI9928P
-          FI9853EP
-          FI9900P
-          FI9900EP
-          FI9901EP
-          FI9961EP

Er kan in het SD kaart slot op de binnencamera’s een SD kaart worden geplaatst. Het SD kaart slot is van buitenaf toegankelijk, hiervoor hoeft de camera niet voor worden open gemaakt. Zie onderstaande afbeelding.

foscam sd slot

 Voor de buitencamera’s is het noodzakelijk om de camera open te schroeven om een SD kaart te plaatsen.

Afhankelijk van het model is dit te realiseren.

-          FI9900P, FI9900EP, FI9901EP: De voorzijde van de camera eraf halen door de 2 inbusboutjes aan de voorzijde te verwijderen. Na het verwijderen van de voorzijde zal het binnenwerk van de camera los moeten worden geschroefd en voorzichtig naar buiten gehaald moeten worden. Nu kan er in het micro SD kaart slot op de printlaat een SD kaart worden geplaatst. Daarna de camera weer in elkaar zetten. Zie onderstaande afbeeldingen

Sd kaart plaatsen

 sd slot foscam

-          FI9828P: De kunststof dome eraf halen door de 4 inbusboutjes rond de kunststof dome te verwijderen. Na het verwijderen van de kunststof dome zal het binnenwerk van de camera eruit moeten worden gehaald door de 3 inbusboutjes in het diepe deel van de bol te verwijderen, het gehele binnenwerk kan er voorzichtig eruit worden gehaald. Nu kan er in het micro SD kaart slot op de printlaat een SD kaart worden geplaatst. Daarna de camera weer in elkaar zetten.

-          FI9928P: In het middelste beweegbare deel van de camera (waar de lens ook in zit) zit een metalen afdekkapje welke d.m.v. 2 inbusboutjes vast zit. Achter dit kapje kan een SD kaart worden geplaatst.

-          FI9961EP: De kap van de camera verwijderen door de 3 inbusboutjes los te draaien. Nu kan er in het micro SD kaart slot op de printlaat een SD kaart worden geplaatst. Daarna de camera weer in elkaar zetten.

-          FI9853EP: De camera uit de beugel halen zodat er een bol overblijft, deze bol bestaat uit 2 helften welke van elkaar kunnen worden afgedraaid. Nu kan er in het micro SD kaart slot op de printlaat een SD kaart worden geplaatst. Daarna de camera weer in elkaar zetten.

Via onderstaande link kunt u “SD kaart installatie” kiezen om een instructiefilmpje te bekijken.

https://www.foscam.nl/instructie/ir2

Welke SD kaart is geschikt voor een beveiligingscamera?
Foscam raadt aan een kaart te gebruiken van maximaal 32GB. Nu zijn ons succesvolle experimenten bekend van 64GB maar Foscam garandeert dan een bedrijfszeker gebruik niet. Over het algemeen is vrijwel iedereen in de branche tevreden over SD kaarten van Kingston. Relevant is de snelheid van de kaart. Een Full HD beveiligingscamera maakt ongeveer voor 4 mbs aan data, theoretisch zou dan alles wat sneller is dan dat snel genoeg zijn. We hebben echter de ervaring dat het daarmee niet lukt. De Kingston kaarten zijn 45 mbs en daar is nooit een probleem mee, kennelijk is die snelheid prima. 

Hoogwaardige camera's met een SD kaart
Beveiligingscamera's met een SD kaart zijn doorgaans gemaakt voor de consumenten markt. In bepaalde gevallen kan het ook wenselijk zijn om een camera te hebben met een hoogwaardig beeld bij dag en bij nacht. Wij van Camplete hebben een camera laten ontwikkelen die de top van de markt is gebouwd van professionele Sony onderdelen. Deze camera heeft minimaal 50 meter nachtzicht en kan een SD kaart aan van 256GB geheugen. 

Als u deze camera wilt bekijken klik dan: Sony SD camera

Relevante artikelen:
Beveiligingscamera draadloos aansluiten
Wanneer goed nachtzicht met een beveiligingscamera
Wat bepaalt beeldkwaliteit bij bewakingscamera's?