Topkwaliteit bewakingscamera's

  • Op werkdagen vóór 16:00 uur besteld, is dezelfde dag verstuurd
  • Altijd gratis bezorgd in heel NL & BE
Open menu Menu

Wat voor router is nodig voor beveiligingscamera's op wifi?


Om een draadloze beveiligingscamera goed te laten werken heeft u een goede router nodig.

Een draadloos bewakingscamera systeem werkt niet zonder meer. Het kan wel, maar dan moeten de voorwaarden juist zijn. Het theoretisch bereik van wifi is 100 meter, in de praktijk is het vaak rond de 15 meter en dan nog is het de vraag of het signaal goed genoeg is voor een wifi camera op hoge resolutie. Van invloed kunnen ook verstorende delen zijn zoals metaal, de overige belasting van het netwerk, de frequentie en dergelijke. U moet zich voorstellen dat camera's in een hoge resolutie een grote en constante datastroom veroorzaken wat zeer hoge eisen stelt aan het netwerk. U moet zich voorstellen dat u met meerdere wifi camera's er 24 uur per dag er constant dikke films over uw wifi bandbreedte lopen. Bij YouTube kijkt u maar 1 film tegelijkertijd en wanneer de verbinding wat slechter is schaalt YouTube terug in resolutie. Ook kan YouTube bufferenzodat hij alvast vooruit laadt zodat u altijd vloeiend beeld hebt. Met camerabeelden van een beveiligingscamera's is dat niet, de beelden zijn real-time en in een constante zo hoog mogelijke resolutie. Als uw wifi signaal dit niet aan kan zult u beeld zien knipperen, uitvallen en niet lekker of vloeiend zien lopen.

U heeft dus een router nodig die dit datageweld aan kan. Het normale netwerk loopt op 2.4 GHZ, dat is een netwerk wat in toenemende mate overbelast is. U zou kunnen overwegen om een router te nemen die ook gebruik maakt van een 5 GHZ netwerk wat veel minder belast is. U kunt er voor kiezen een router te nemen die constant in de gaten houdt welke bandbreedte belast is. De standaard kastjes die u krijgt van uw internet provider zitten doorgaans alleen op het overbevolkte 2.4 GHZ kanaal.

Bekijkt u ook onze vlog over hoe het beste beveiligingscamera's draadloos aan te sluiten

Zeker als u in een dicht bevolkte omgeving woont is dit van groot belang omdat hoe meer router signalen bij elkaar des te groter de kans is dat signalen elkaar gaan verstoren. Wanneer u op een 5 gigahertz band zit loopt u veel minder dat risico. 

Het beste systeem op dit moment is een simultanious tri- band router die gebruik maakt van 3 frequenties tegelijkertijd en telkens de frequentie kiest die het minst belast is. Dit zou een enorme verbetering zijn. De standaard kastjes die u krijgt van uw internet provider hebben vaak een zwakke processor waardoor ze moeite hebben met alles bij te houden. Het bereik en de snelheid met een losse router kan met sprongen toe nemen.

Komt u bereik tekort kunt u dat doen met een range extender. Een range extender zorgt er voor dat het wifi signaal op meerdere plaatsen tegelijkertijd wordt aangeboden. Zodoende heeft u een veel betere dekking.  Houdt u er wel rekening mee dat u wel een kabel moet trekken naar een range extender. 

Een klasse apart zijn de wifi antennes. Een wifi antenne zet je in een mast en wanneer deze zonder obstakels kan uitzenden kan deze een specifiek gericht wifi signaal over vele kilometers uitzenden. Vergeet u daarbij niet dat het wifi signaal natuurlijk ook weer teruggezonden moet worden, dus aan de ontvangende kant heeft u ook een antenne nodig zodat die de beelden terug kan sturen.